Само в 7DniPlovdiv.bg

Внимание! Междусъседски войни в Пловдив!? Патриотите внасят в съда жалба срещу приумица на Тотев

7 Dni Plovdiv02.10.20171min2240
1

Патриотите прогнозираха междусъседски войни заради нова разпоредба в Пловдив. Те внасят в Административния съд жалба за незаконосъобразност на новата общинска Наредба за паркирането, гласувана миналия четвъртък.

Според нея от 1 октомври паркоместата със скоби ще се отдават на гражданите срещу 20 лева на месец. Комисия, определена от районния кмет, ще казва кой да ги ползва. При повече от един мераклия за място, ще се тегли жребий.

„Наредбата е незаконосъобразна, не е справедлива и е в ущърб на пловдивчани, а методиката за раздаването на паркоместа е непрозрачна“, каза пловдивският депутат и бивш кмет Славчо Атанасов. „Когато един гражданин е спечелил паркомясто и сутринта отиде на работа, скобата ще бъде вдигната и на това място друг няма да може да паркира“, допълни той.

Като резултат, въпреки наличието на много освободени места, няма да има къде да се паркира в Пловдив. Славчо Атанасов даде пример със сградата на НАП в район Южен, около която стотици данъчни инспектори вече няма да могат да паркират автомобилите си, тъй като всички места ще бъдат раздадени на местни жители. Търговете за атрактивните паркинги пък ще доведат до масови кавги между хората.

Според патриотите проблемът с паркирането в града може да се реши само с изграждането на нови паркинги. 15 млн. лв. влизат в хазната от данък МПС и още 5 милиона от Синята зона и само част стигат за инвестиция в нови паркинги.