Само в 7DniPlovdiv.bg

Няма да прехвърлят контролния пакет акции на Ботев на нов инвеститор – липсва желаещ! Шефовете на Сдружение “ПФК Ботев Пловдив” получиха вот на доверие! Досегашният УС на мажоритарния собственик на клуба остава

7 Dni Plovdiv01.10.20171min2200
Ботев Пловдив - Емблема

Управителният съвет на Сдружение ПФК Ботев Пловдив, което е и мажоритарен собственик на Ботев към момента, остава същият. До това решение се стигна по време на днешното Общо събрание на организацията, която държи 61% от акциите на клуба. Четирими от петимата членове на УС на Сдружението подадоха оставки на предишното събрание, проведено на 10 септември, но те не бяха приети.
Така председатателят на организацията Апостол Апостолов и членовете Борис Гиздаков, Божидар Божилов и Теодор Бочев, остават на досегашните си позиции, въпреки че преди 3 седмици изявиха готовност да се оттеглят. Оставките им не бяха приети, след като за нито едно от тях не бе получено квалифицирано мнозинство от 2/3 от гласовете на членовете на мажоритарния собственик на канарчетата.
Право на глас по време на Общото събрание в хотел “Империал” имаха 156 души, 28 от тях бяха с пълномощни.
По този начин УС на Сдружение ПФК Ботев Пловдив остава досегашния състав – председател Апостол Апостолов и членове Борис Гиздаков, Божидар Божилов, Теодор Бочев и Васил Наумов, който единствен не бе подал оставка преди 3 седмици. По време на заседанието се отхвърли предложение за увеличаване на броя на членовете на ръководното тяло.
По друга важна точка от дневния ред не бе взето решение. Става въпрос за прехвърляне на акциите на друг собственик. Решението по тази точка се отложи, тъй като към момента няма официално заявено желание от нов инвеститор за придобиване на мажоритарния дял от АД-то на клуба.