Само в 7DniPlovdiv.bg

Какалов и Ко паднаха безславно в Нова Загора, феновете на домакините се скъсаха да псуват и да хвърлят пиратки

7 Dni Plovdiv01.10.20171min590
Борислав Първомай - мач

Отборът на “Борислав” (Първомай)  загуби с 0:2 гостуването си в Нова Загора от водача във временното класиране “Загорец”. Продукцията, изнесена от първомайци бе далеч от най-доброто, което сме виждали. Домакините също не се представиха в най-добрата си светлина, но заслужено взеха трите точки.

В началните минути на мача нашите се бяха подредили добре в своето поле, а новозагорци разчитаха на хаотични атаки и центрирания пред нашата врата. В 11-ата минута домакините успяха да пратят топката в първомайската врата, но попадението бе отменено поради засада. Отговорът на борисловци дойде в 17-ата минута, когато Андрей Атанасов изведе великолепно Динко Митрев сам срещу вратаря на “Загорец”, но нападателят би над вратата. Това бе и най-чистото положение за гол пред нашия тим.

Постепенно домакините затегнаха обръча, но атаките им продължаваха да бъдат безидейни и завършващи с центрирания в наказателното ни поле и неточни удари.

В 34-ата минута реферът измисли нарушение на Мартин Здравчев до дясната тъчлиния. Футболист на “Загорец” центрира към далечната греда, където негов съотборник удари топката с глава, тя се топна в земята и влезе във вратата над плонжа на вратаря Димитър Стамболийски 1:0.

След почивката футболистите на “Борислав”продължиха да играят предимно защитно. Разиграваха продължително в своята половина, но често грешаха и сами създаваха опасни ситуации пред своята врата. Рядко успяваха да минат центъра на терена, но там пасовете им изобщо не споряха. В 53-ата минута Андрей Атанасов със самоотвержена проява успя да спре опасен удар към вратата. В 64-ата домакините успяха отново да пратят топката в първомайската мрежа, но страничният съдия пак вдигна флага си за засада.

Все пак новозагорци удвоиха резултата в 73-ата минута, когато след атака по левия им фланг техен футболист центрира, Радослав Влашев успя да отбие топката, но тя попадна в краката на друг футболист на “Загорец”, който от въздуха я заби в долния ляв ъгъл на първомайската врата – 2:0.

Футболистите на “Борислав” реагираха вяло и така и не успяха да застрашат сериозно противниковата врата. Единственият им удар към вратата бе в 82-ата минута, когато Илия Янков изстреля истински снаряд от фаул от 30 метра, но топката прелетя на педя над гредата.

След мача домакините бяха изпратени с аплодисменти от малобройната си публика, която през целия мач не спря да хвърля пиратки по пистата и да псува зверски съдийската бригада и противниковите футболисти.

Така първомайци загубиха безславно този мач, в който и противникът им не демонстрира нагледно защо е на първо място във временното класиране.

30 септември 2017, Нова Загора, Градски стадион – 80 зрители

ЗАГОРЕЦ – БОРИСЛАВ 2-0 Попадения: 1:0 (34), 2:0 (73)

Борислав: Димитър Стамболийски, Джунейт Узунов, Радослав Влашев, Георги Неделчев, Мартин Здравчев, Апостол Павлов, Николай Ангелов (74 – Илия Янков), Динко Митрев (85 – Тенчо Тенев), Андрей Атанасов, Шабан Османов, Георги Какалов.