Само в 7DniPlovdiv.bg

Ще бъде ли днес денят Х за Ботев?! Мажоритарният собственик на клуба ще избира нова управа и ще взима съдбоносни решения

7 Dni Plovdiv01.10.20171min1640
Ботев Пловдив - Емблема

Днешният ден може да се окаже доста решителен за бъдещето на Ботев. От 13 часа в хотел „Империал“ ще се проведе Общо събрание на мажоритарния собственик на клуба към момента Сдружение ПФК Ботев Пловдив. На предишната сбирка на организацията, състояла се на 10 септември, заваляха оставките на почти всички членове на Управителния съвет. Такива депозираха председателят на Сдружението Апостол Апостолов и трима от членовете на УС – Борис Гиздаков, Теодор Бочев и Божидар Божилов. Оставка не подаде само Васил Наумов.

Интересното е, че Гиздаков и Наумов са членове и на Борда на директорите на Ботев. Председателят на Съвета на директорите Ангел Палийски също хвърли оставка. Неговата обаче ще бъде разглеждана на извънредното Общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 7 ноември.

Днес ще бъдат разисквани оставките на четиримата ръководители на Сдружение ПФК Ботев Пловдив. Същевременно ще бъдат избрани и нови членове на УС на мажоритарния собственик на канарчетата. На практика ще изясни дали ще има нови хора в управата или досегашните ръководители ще бъдат преизбрани, или ще има няколко корекции в състава.

Предстои да се вземе и фундаменто решение, свързано с бъдещото вдигане на уставния капитал на АД-то на клуба.

Ето го и дневния ред на днешното Общо събрание:

  1. Вземане на решение за набиране на паричните средства, необходими за внасяне на паричната равностойност на ново- емитираните акции на „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ“ АД, ЕИК201468114.
  2. Вземане на решение за разпореждане с имущество на сдружението – вземане от „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ“ АД, ЕИК201468114.
  3. Вземане на решение за разпореждане с имущество на сдружението – акции от капитала на „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ“ АД, ЕИК201468114.
  4. Избор на нови членове на УС на сдружението.

При липса на кворум за редовното провеждане на събранието, същото ще се проведе в същия ден, на същото място, при същия дневен ред от 14,00 часа, независимо от броя на присъстващите и представени на него членове на сдружението.