Само в 7DniPlovdiv.bg

Бивши треньори на Ботев и Локо ще работят в тандем в Украйна

7 Dni Plovdiv29.09.20171min1570
Николай Костов и Неделчо Матушев

Бивши треньори на пловдивските Ботев и Локомотив ще работят в екип в Украйна. Двамата ще бъдат тандем във втори отбор от местното първенство. Снощи Николай Костов и Неделчо Матушев бяха представени пред отбора на Стал (Камянске) в базата на клуба “Зелена Буча” от президента на клуба Вардан Израелян. Бившият треньор на Ботев ще е старшия, а екснаставникът на Локо ще му е помощник. Преди няколко години те заемаха същите позиции в друг украински тим – Карпати (Лвов). Изглежда двамата специалисти работят добре в тандем, щом отново ще бъдат екип.
Стал (Камянске) се намира на предпоследното 11-о място в класирането след изиграването на 10 кръга. Костов и Матушев имат опит в украинското първенство, особено солиден е този на добричлията. 54-годишният бивш старши треньор на Левски е бил начело на още три украински отбора – Металург (Донецк), Таврия (Симферопол) и Карпати (Лвов). В последния той и Неделчо работиха в екип. Матушев има престой и Армения.
Българските треньори няма да водят отбора в предстоящата им среща с Верес (Ривно) като гост заради бавна процедура по регистрация на документите им, така че техният официален дебют ще бъде на 17-и октомври при домакинството на Зоря (Луганск). Досегашният помощник-треньор Кирил Нестеренко ще бъде вписан в протокола за идния уикенд.
Костов и Матушев пристигнаха в Украйна в сряда, а вчера внимателно изгледаха тренировката на отбора и след това получиха всички видеозаписи на мачовете до момента.
Стал (Камянске – бивш град Днепродзерджинск), има едва две победи от 10 мача, което обаче е обяснимо заради късното започване на подготовката и селекция само от втория отбор и школата на клуба. Сега обаче българските специалисти имат задача да вдигнат нивото и Стал да се спаси от изпадане.
Медиите в страната твърдят, че без никакво съмнение стилът на отбора ще се измени към по-добро, тъй като Костов залага на бърз, техничен, атакуващ футбол, какъвто обичат всички фенове на играта.