Само в 7DniPlovdiv.bg

Белия разкри какво прави преди всеки мач! Вижте и мнението му за футболистите в Ботев

7 Dni Plovdiv25.09.20171min1550
Николай Киров - Белия за сайта

Ботев победи Локомотив с 3:0 в дербито на Пловдив. Двубоят се игра пред празни трибуни заради наказание на „канарчетата“. Потърсихме треньора на Ботев Николай Киров. Ето какво каза той пред читателите на агенция БЛИЦ за успеха, както и за изминалата една година, в която е начело на тима и спечели купата и суперкупата на България.

-Господин Киров, преспахте след пловдивското дерби, спечелихте го с 3:0. Какво е мнението ви за мача?
-Категорична победа за нас и като резултат, и като игра. Имахме доста положения, а пред нашата врата почти липсваха такива. Смятам, че напълно заслужено спечелихме.

-Нямаше обаче публика.
(прекъсва ме). Тягостна атмосфера. Няма фенове, няма емоция, няма заряд. Не може да се зарадваш както трябва. Знаете на какво са способни феновете и на двата отбора, когато са на трибуните. Неприятно е да се играе пред празни седалки. Няма кой да викне отстрани.

-Имате ли нужда от нови футболисти, как сте с резервната скамейка?
-Търсим централен защитник. На този пост ни трябва още малко конкуренция. Но до момента не успяваме да намерим подходящ състезател.

-Ботев е като отбор от Висшата лига, от началото на сезона загубихте три пъти вкъщи, а навън не губите с изключение на гостуването на Лудогорец. На какво се дължи това?
-Истината е, че началото на сезона не беше никак добро. Отдавам го и на участието в евротурнирите. Тогава играехме през три-четири дни. Не се оплакваме – ни най-малко, просто разполагахме с по-къса резервна скамейка и нямах много опции за ротация.

-А и като добавим, че футболистите като че ли влагат повече усилия за мачовете в Европа?
-Има го и това. Чисто от психологическо естество играчите се настройват по един начин за вътрешния шампионат и за евротурнирите. Това го има във всеки един отбор у нас.

-Как успяхте за по-малко от година да сглобите състав, който да спечели два трофея?
-С работа. Аз съм казал на момчетата, че когато работят и ако работят, успехите все един ден ще дойдат. Няма друг изход.

-Освен, ако късметът не е с теб?
-Да, трябва късмет, но той е със силните. А и ако не работиш, не чакай късметът да те покрие. Затова още от миналото лято започнахме последователна работа, постоянна работа и резултатите не закъсняха.

-Нямате звезди в отбора, а колектив. Треньорите винаги казвате, че колективът е важен?
-Така е. И аз ще го кажа. За звезди в България е малко трудно да се говори. Ние имаме качествени футболисти.

-За какво мечтаете?
-О, не съм мечтател за в бъдещето. Моята мечта е да спечеля всеки следващ мач.

-Сънувал ли сте двубой – победа или загуба, преди да се изиграе?
-Не, не съм чак толкова емоционален (смее се).

-А суеверен ли сте? Какво правите преди мач?
-Не съм силно суеверен, но паля свещ в църква. И в една определена църква. Смятам, че това ми носи късмет.