Само в 7DniPlovdiv.bg

Невиждан скандал! Бултраси обвиниха полицай-фен на Локо, че е провокирал бой между привържениците на двата отбора, дори повикал “Лаута Арми”!?

7 Dni Plovdiv25.09.20171min7570
Полицай Атанас Качаков - фен на Локо Пд

Сайтът на феновете на Ботев bultras.com излезе с интересно становище относно снощните инциденти на “Гладстон” след Битката за Пловдив с Локо. Феновете обвиняват служител на органите на реда, че и бил главният провокатор на грозните сцени. Според сайта на бултрасите вследствие на това са били арестувани петима техни съмишленици: Ето и официалното становище на феновете на Ботев:

Полицаят от Първо районно полицейско управление Атанас Качаков облечен със суитшърт на Лаута Арми е провокирал инцидента, след който бяха арестувани 5-ма фенове на Ботев.

Въпросният полицай блокира с колата си улицата, по която случайно преминават фенове на Ботев, излиза от нея и отправя заплахи към тях, а един от спътниците в колата му чупи стъклото на опитващ се да премине автомобил с фен на Ботев. Въпреки провокацията феновете на Ботев не са влезли във физическа разправа с въпросния полицай, който е добре познат във футболните среди в България.

Полицай Качаков постъпва изключително “професионално” и звъни по телефона на феновете на противниковия отбор и след малко на мястото се появяват 2 групи от по 20-на фена на Локомотив Пловдив въоръжени с пръти. Интересно защо пристигналата малко по-късно на мястото полиция целенасочено арестува само привърженици на Ботев и нито един от въоръжените фенове от другия тим, нито дори мъжът, който е счупил стъклото на автомобила.

Интересно е сега дали някой в МВР ще намери доблест и смелост да потърси отговорност на въпросния полицай, който не за първи път си позволява да злоупотребява със служебното си положение.

От обединени фракции”Бултрас”

bultras.com