Само в 7DniPlovdiv.bg

Страшен екшън сътвориха полицаи и фенове на Локо в Цар-Симеоновата градина! Ултрасите на черно-белите чакали бултрасите за уреден бой, но вместо това…

7 Dni Plovdiv25.09.20171min6220
Агитката на Локо Пд

Силно напрежение разтресе Цар-Симеоновата градина снощи. В екшъна участваха представители на органите на МВР и футболни запалянковци, от агитката на Локомотив, информира „Марица”. Зрелището се разигра около 22:00 часа.

До служителите на реда била достигнала информация за предстоящи сблъсъци на Центъра, затова бронирани полицаи бяха завардили основните горещи точки. През това време запалянковците са се уговаряли за „мерене на силите” в Цар-Симеоновата градина. Там се е събрала цялата агитка на Локомотив, които чакали схватката. Колегите им от Ботев, обаче, решили да се поспрат на копчетата. И останали там.

Малка част от запалянковците се сбиха пред Супа бара, но полицията веднага се намеси и потуши страстите.

Останалите черно-бели фенове, които бяха около 50 човека, се бяха събрали на езерото с мечката. Те изглеждаха видимо притеснени, най-вероятно видели, че няма ботевисти, а само полицаи.

Служителите на МВР, които все още бяха на супа бара, решиха да щурмуват. Светкавично, но тихомълком, агитката започна да се изнася, а след тях търчаха полицаите, които получиха и подкрепления. Сирени раздираха въздуха.

Този парад премина през голямата детска площадка и покрай езерото с пеещите фонтани, където трима служители на „Общинска охрана” безпомощно гледаха екшъна и пушеха цигари.

На улица „Велико Търново” пристигна още един полицейски бус, а групировките се насочиха към ул. „Иван Вазов”. Там част от феновете се разпръснаха, а други продължиха към гарата. Пристигна и моторизираното звено „Сигма” към МРВ.

Със задружни услилия, органите на реда притиснаха запалянковците. Полицейският бус беше пуснал „дългите”. Водиха се преговори, чуха се и провокации: „Айде, бе! Айде, бе!

За щастие не се стигна до ескалиране на напрежението. Запалянковците се вразумиха и послушаха съвета на полицията – да си ходят вкъщи. Оказа се, че голяма част от тях са паркирали иманно там, явно са се опитвали да стигнат до колите си, преди да ги настигнат униформените.