Само в 7DniPlovdiv.bg

Капитанът на Ботев отсече: Тази победа е за феновете ни, щяхме да сме още по-добри, ако бяха на трибуните!

7 Dni Plovdiv24.09.20171min520
Лъчо Балтанов се кефи след гола си във вратата на Лудогорец в Разград

Капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов обяви, че победата над Локо в Битката за Пловдив ще бъде посветена на феновете на отбора. Канарчетата отнесоха с 3:0 градския си съперник пред празните трибуни на базата в Коматево.

„В съблекалнята си говорихме да се мотивираме, защото това е дерби. Въпреки липсата на фенове, успяхме да го сторим и с хубава игра да постигнем заслужена победа.Можехме да вкараме и още голове. Днес показахме, че имаме качества, трябва ни само още малко самочувствие. Футболистите започваме да свикваме един с друг и да взимаме правилните решения в отделните ситуации. В доста от мачовете получавахме голове и е радващо, че днес не инкасирахме попадение. Надявам се да продължаваме така и да опазваме нашата врата.  Вкарахме три гола и с добра игра взехме всички точки, което е най-хубавото. В началото на сезона може би ни се натрупа умора покрай мачовете в Европа, но сега сме се съсредоточили изцяло върху първенството. Беше хубаво, да играеш в Европа е прекрасно, но вече гледаме само шампионата. Взехме две поредни дербита вкъщи с добра игра и стигнахме до заслужени победи.”

„Футболът загуби с липсата на фенове, защото те дават заряда. Щяхме да имаме солидна подкрепа и навярно да се представим още по-добре. Дано са ни гледали нашите привърженици и да се радват на този успех, защото той е за тях.”, заяви  Лъчо.