Само в 7DniPlovdiv.bg

Войнов: Няма проблем да си тръгна, но ръководството решава! Футболистите ни ги е срам да се покажат, а мен феновете сигурно ме ненавиждат!

7 Dni Plovdiv24.09.20171min1710
Войн Войнов - Локо

Треньорът на Локомотив Войн Войнов не можеше да си намери място от срам след поражението с 0:3 от Ботев в Битката за Пловдив. Той призна, че е готов да напусне поста си, ако ръководството реши да го освободи.

„Каквото и да кажа, сигурно ще бъде грешка. Извинявам се на феновете, защото сигурно в момента ме ненавиждат. Футболистите ги е срам да се покажат след тази загуба.Не можахме да покажем това, което можем. Сигурно и съперникът ни не ни разреши. Играхме слабо, сигурно това са ни възможностите и затова се получи такава загуба. След червения картон и контузията на Умарбаев, ситуацията ни се усложни допълнително и завършихме мача с 9 човека”.

„Сами си отбелязахме първите два гола. Допуснахме груби индивидуални грешки, а третото попадение бе следствие на случващото се на терена. Сигурно толкова си можем. Не казвам, че само състезателите са виновни. Всички сме виновни, естествено и аз съм в кюпа. Трябва да наведем главите и да работим много, за да се излезем от тази ситуация.Губим трети пореден мач и няма как да кажа, че сме в цветущо състояние и ни чака светло бъдеще.  Пак казвам, че трябва да работим с наведени глави, защото наистина е тежко.”

„Трябва да се променят  много неща. Нужно е да се освежи съставът, но това няма как  да се случи сега. Няма обаче да се оплаквам или да търся оправдания. Това е Локомотив и абсолютно не може да бъде в такова състояние! Всеки отбор има кризи, важното е да се излиза максимално бързо от тях.Аз нямам проблем да си тръгна и сега, но дори да го сторя, нещата много трудно ще се променят.“

„Пак казвам, че няма проблем да си подам оставката. Има си обаче ръководство и те ще преценяват. Вие журналистите само това чакате, след всяка загуба питате за оставки, а в България има най-много треньорски рокади от цяла Европа. Идва ръководството и президентът, казват  ти да напуснеш и ти го правиш – това е.”, заяви падналият духом Войнов.