Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Ботев и Локо разпределят 70 бона в дербито!

7 Dni Plovdiv24.09.20171min1630
Пловдивско дерби играчи

Футболистите на Ботев и Локомотив ще имат възможност да си заработят добри премии за успех в предстоящото пловдивско дерби. Вече информирахме, че канарчетата ще приберат двойни премии, равняващи се на по 2100 лева на калпак за титулярите, ако ударят градския си съперник. Това прави общ отборен бонус от около 40 000 лева.

7DniPlovdiv.bg разбра, че сборът от сумите за премии на двата отбора ще е около 70 000 лева. От тези пари 30 000 се очаква да е отборният бонус за смърфовете. По малко от 24 часа преди Битката за Пловдив собственикът на черно-белите Христо Крушарски не бе обявил за какви стимули ще играят днес възпитаниците на Войн Войнов. Стандартните премии  в Локомотив за спечелени 3 точки са по 600 лв. на калпак. Според запознати при триумф в дербито, черно-белите също се облажат с двойни премии. Сметките показват, че титулярите ще си заработят по 1200 лева.  Не е изключено обаче под евентуални положителни емоции при победа на смърфовете, Крушарски да развърше още по щедро кесията. Такава възможност съществува и при канарчетата, за които се знае, че твърдо играят за по 2100 лева на калпак.

7DniPlovdiv.bg  научи още, че в Ботев са получили и последните полагащи им се заплати – за месец август. Парите са били осигурени още преди мача за Купата на България с Локомотив  в Горна Оряховица . Възнагражданията са изплатени без никакво забавяне. Поне 24 часа преди днешното дерби в Локо не бяха получили предварително заплатите си за август, защото падежът за разплащане на Лаута е всяко 25-то число на месеца. Така че смърфовете би следвало да приберат полагащите им се пари през следващата седмица. Както вече първи разкрихме, в Локо вече няма и следа от финансовата дупка, в която бе изпаднал клубът през пролетта, и която продължи до началото на този сезон. Собственикът Христо Крушарски изчисти абсолютно всички заплати на футболисти, треньори и служители в клуба