Само в 7DniPlovdiv.bg

Феновете ще гледат пловдивското дерби на видеостени! Бултрасите са по-облагодетелствани – ще са до базата в Коматево

7 Dni Plovdiv23.09.20171min4880
Бултраси видеостена в Коматево

Феновете на Ботев и Локо се очаква да изгледат дербито в неделя на монтирани видеостени. Тази за бултрасите ще е в непосредствена близост до базата в Коматево, а ултрасите на черно-белите ще я разположат на „Лаута“.

Привържениците и на двата отбора са изразили готовност за организирано гледане на мача извън стадиона, съответно на общински паркинг северно извън комплекс “Ботев 1912” в кв. “Коматево” и в района на спортна база “Лаута”, съобщават от полицията. В неделя, 24 септември, от 17.30 ч., на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912“ в квартал „Коматево” в Пловдив ще се проведе дерби между отборите на ПФК “Ботев” и ПФК “Локомотив”. С решение на  Български футболен съюз мачът ще се проведе при закрити врати с  достъп само на определени длъжностни лица. Ангажирани за пропускателния режим са служители от частна охранителна фирма.

Предвидено е автобусите на двата футболни клуба да бъдат паркирани  пред административната сграда на спортния комплекс, като този на гостуващия отбор ще се съпровожда от полицейски служители преди и след приключване на срещата по маршрута му от стадион “Локомотив”.
Предварително от представители на ОДМВР – Пловдив и двата футболни клуба са съгласувани съвместните действия и необходимите мерки за недопускане на нарушения на обществения ред във връзка със спортната среща.
На територията на град Пловдив е създадена организация мобилни полицейски патрули да реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.