Само в 7DniPlovdiv.bg

Марица игра като равен с равен срещу рускини, но не успя да хвърли бомбата

7 Dni Plovdiv22.09.20171min180
Марица волейбол срещу руския Протон

Марица (Пловдив) игра като равен с равен срещу елитния тим от Русия Протон (Балаково) във втория ден от международния турнир Дженгиз Гьолю в Бурса, но не успя да поднесе изненада, отстъпвайки с 1:3 (21:25, 25:23, 28:30, 17:25)*.

Маричанки влязоха в мача с настроение и дълго време поддържаха интригата в първия гейм. Във втората половина от гейма Протон заигра по-агресивно и успя да се наложи с 25:19, оформено с успешна блокада на Ирина Межонова. Във втората част рускините дръпнаха далеч напред в резултата, но след 14:19 Марица направи пет поредни точки при сервиси на влязлата от ъгъла Силвия Андреева и изравни. При 21:20 българският тим вече водеше в резултата и не изпусна инициативата до края, когато Кремена Каменова заби за 25:21.

В третия гейм нещата се развиха по противоположен начин. Въпреки че всички се раздаваха докрай на терена, Жълто-сините не успяха да удържат големия аванс, който натрупаха в резултата, и позволиха геймът да влезе в добавено време. Нашите не успяха да оползотворят и няколко геймбола преди да подарят на рускините частта с две поредни грешки в посрещане за 28:30. Това даде и психологическо предимство на Протон за следващия гейм. Руският тим наложи контрол и, въпреки че пловдивчанки не се дадоха без бой, затвори мача след 25:17.

Топреализатор на срещата стана Анастасия Бавъйкина с 25 точки за победителките. Единствената чужденка в състава на Протон, Вера Касцючик от Беларус, добави 15. Най-резултатна за Марица с 13 точки отново бе Кремена Каменова, следвана от Симона Димитрова с 12.

След като в късния мач вчера Протон победи и турския Нилюфер Беледийеси (Бурса) с 3:1 (25:21, 21:25, 25:21, 25:20)*, рускините водят във временното класиране с две победи, следвани от домакина на турнира Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса) с една. Останалите три отбора все още търсят пътя към първия си успех.

В следващия си мач от турнира Марица излиза срещу Нилюфер .

*Статистика: Благовест Тодоров