Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Невероятно внимание към Неделев! Ботев лиши отбора от един член на медицинския екип, за да остане в Пловдив и да полага грижи за звездата на канарчетата! Вижте какво направиха с цел да го вдигнат за дербито

7 Dni Plovdiv21.09.20171min3130
Тодор Неделев

В Ботев правят и невъзможното, за да вдигнат на крака звездата на отбора Тодор Неделев за неделната Битка за Пловдив с Локо. От клуба дори са предприели доста интересна стъпка в тази насока. Единият от масажистите на отбора е останал в Пловдив, а не е заминал за няколкодневния режим във  Велико Търново, научи 7DniPlovdiv.bg. От началото на седмицата той е полагал грижи за Тошко, правейки му всички необходими възстановителни процедури, т.е всекидневни масажи. Същото важи и за другия контузен футболист – Крум Стоянов, който заедно с Неделев се готви по специална индвидуална програма на базата в Коматево. Крайният защитник, който напоследък е ползван като крило, е с травма в петата.  По този начин де юре в Ботев са се оправяли с един масажист по-малко поне за няколко дни.

През последните дни Тошко и Крум наблягат на заниманията във фитнеса и беговите упражнения. Те все още не участват в тренировки с топка. Неделев и Стоянов пропуснаха мача с Лудогорец, като няма да играят и в тазвечершната турнирна битка за Купата на България срещу Локомотив (Горна Оряховица). Тодор пострада на тренировката миналия четвъртък, когато бе сполетян от невероятен карък – самоконтузи се малко преди края на заниманието. На следващия ден той премина ядрено-магнитен резонанс, който показа, че звездата на канарчетата е с разтегната странична връзка на дясното коляно. В следващите дни ще се изясни дали халфът ще може да играе в неделя срещу градския съперник. Засега шансовете са 50:50.

Повече яснота за състоянието му ще има утре, след като тимът се завърне в Пловдив. Както е известно, канарчетата решиха, че няма смисъл да се прибират под тепетата след мача в Разград. Затова направиха няколкодневен лагер във Велико Търново. Според запознати медицинският екип постоянно се информира как върви възстановяването на Тодор Неделев и Крум Стоянов. Дори и клубният лекар д-р Георги Касабов през един от предишните дни е бил в Пловдив за кратко, след което се завърнал при тима в старопрестолната ни столица.