Само в 7DniPlovdiv.bg

Три пловдивчанки повеждат България към медали от Европейско първенство по волейбол

7 Dni Plovdiv20.09.20171min681
Национален отбор на България по волейбол за жени

Женският национален отбор по волейбол на България замина тази сутрин за участие в Европейското първенство 2017 (22 септември – 1 октомври). Шампионатът на Стария континент ще се проведе в Азербайджан и Грузия, като родните „лъвици“ са в предварителна група „С“ в Баку. Съперници на нашите момичета са още Русия, Турция и Украйна.
Първият мач на България е срещу Украйна на 23 септември от 14:30 ч (б.в). Следващата среща от групата е срещу Турция, на 24 септември от 14:30 ч, а последния двубой е срещу Русия, на 25 септември от 14:30 ч.
Първенецът в групата се класира директно за четвъртфинал. Втория и третият играят плейофи на кръст с вторият и третият от другата група, като нашият поток се кръстосва с група А (А-С и В – D). Победителите от двойките се класират за четвъртфинал.
В селекцията на лъвиците са три от звездите на тоталния хегемон у нас – гордостта на Пловдив – Марица. На шампионата на Стария континент честта на родината ни ще защитават състезателките на пловдивския клуб Нася Димитрова, Мария Данчева и Жана Тодорова. 7DniPlovdiv.bg припомня, че последните две момичета бяха част от националния отбор на България, спечелил преди броени дни историческите бронзови медали за родината ни от Световното първенство за жени до 23 години. Тодорова дори стана либеро №1 в света.
Състав на България за Европейското първенство:

Разпределителки:
Лора Китипова
Диана Ненова

Посрещачи:
Елица Василева
Добриана Рабаджиева
Ева Янева
Гергана Димитрова
Мирослава Паскова

Диагонал:
Емилия Николова

Централни:
Христина Русева
Нася Димитрова
Страшимира Филипова
Мария Данчева

Либера:
Мария Филипова
Жана Тодорова

 

One comment

 • бате Вили

  20.09.2017 at 17:23

  Едно много подвеждащо заглавие. Моите уважения към към автора на статията и пристрастията към пловдивския отбор.
  Но 14 от състезателките в отбора за европейското първенство 10 са възпитанички на волейболен клуб ЦСКА.В основния ни състав Китипова-Ем Николова,Стр.Филипова-Хр.Русева,Ел.Василева-Д.Рабаджиева,М.Филипова само диагоналът- Емилия Николова е възпитаничка на ВК Славия.
  Да бъдем коректни.
  Коментирайте факта,че отборът замина без лекар, масажист и рехабилитатор.
  Пожелавам успех на момичетата и да постигнат това както и тези до 23 години на световното първенство в Словения.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *