Само в 7DniPlovdiv.bg

Страх тресе феновете под тепетата! Часа се присъдата на БФС за Битката за Пловдив между Ботев и Локо! Ще „нокаутират“ ли привържениците на футбола в града ни?!

7 Dni Plovdiv19.09.20171min3520
Бултрас нахлу на терена на мача с Левски

Футболен Пловдив тръпне в очакване на днешните решения на Дисциплинарната комисия на БФС, която вероятно ще накаже Ботев заради нахлуването на фен на терена в дербито с Левски, и Локо (Пд)  заради хвърлените предмети към вратаря на Славия Стериакис в неделя.

Ако канарчетата получат по-тежко наказание освен солидна глоба, то пловдивското дерби със смърфовете, ще се играе пред празни трибуни на базата в Коматево или на друг стадион извън Пловдив. 7DniPlovdiv.bg припомня, че Дисциплинарната комисия към БФС отложи решенията си за инцидентите по време на мача между Ботев и Левски за предстоящото си заседание.

4300 лева и предупреждение за лишаване от домакинство би трябвало да е наказанието, което очаква Локомотив. Предполага се, че БФС ще накаже „черно-бели-те” по член 37, точка 4, алинея „а” и „б”.

Първото наказание ще е от 3000 лева за хвърлени многобройни предмети опасни за здравето. Тук говорим за пластмасовата тръба, която полетя като копие към терена.

По алинея „б” Локо може да отнесе още 1000 лева глоба и предупреждение за лишаване от домакинство.

Това наказание ще последва, ако главният съдия е повярвал на вратаря на гостите, че е ударен по бедрото от малък предмет, който той държеше в ръката си и показваше. Ударът обаче при всички положения е без последствия.

300 лева глоба пък се очаква да бъде наложена за използването на пиротехника на трибуните.

Трябва да се има предвид, че всички наказания се налагат единствено по това, какво пише в докладите на съдиите и делегата на мача.