Само в 7DniPlovdiv.bg

Гръм от ясно небе! Любо Пенев поиска трона на Боби Михайлов в БФС, готви се да го свали

7 Dni Plovdiv18.09.20171min2170
Любослав Пенев

Любослав Пенев ще се изправи срещу Борислав Михайлов за президентския пост на БФС на конгреса. Общото събрание ще е през февруари догодина, съобщава 24 часа.

Самият Любослав Пенев, който е треньор на втория отбор на “Валенсия”, не бе открит за коментар. Официално кандидатурата на бившия национален селекционер ще бъде оповестена на 20 октомври. Според други обаче това ще стане по-рано. Пенев вече бе президент на ЦСКА, като смени на поста покойния вече Илия Павлов. След това прехвърли клуба на Васил Божков и се върна на терена за кратко.

Като треньор води ЦСКА, “Литекс” и националния отбор, преди да замине за Испания. След като бе сменен от Ивайло Петев в държавния ни тим, той атакува остро целия Изпълком на БФС, като бе най-остър срещу Емил Костадинов и Йордан Лечков. Борислав Михайлов също смята да се кандидатира твърдо за още един мандат като президент на футболната ни централа. Все още не е ясно точно кои клубове ще застанат зад кандидатурите на Пенев и Михайлов. По традиция Михайлов в последните години бе издиган от “Берое”. Появилата се в медиите спекулация, че Наско Сираков също има апетит към поста президент на БФС, е малко вероятна.

По устав кандидатурите трябва да бъдат внесени в БФС един месец преди датата на конгреса. Тя обаче все още не е обявена. За това трябва да се събере сегашният изпълком, който да одобри дневен ред, дата и място на провеждането на общото събрание. То няма как да е в НДК заради европредседателството.