Само в 7DniPlovdiv.bg

Борисов посече Слави: Ние имаме 4000 човека! Него ще го издънят поне 30 души…

7 Dni Plovdiv18.09.20171min910
Бойко Борисов Слави трифонов

Това с кадрите отвън сме го слушали, вече пети път. Ние доста хора докарахме отвън. Пожелавам му успех на Слави Трифонов. Демокрацията е това.  С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира заявките на шоумена за нов политически проект.

„Имаш 100 дни спокойствие и след това започваш да консумираш и то с пълна сила проблемите. Ако му е успешна партията… Ние имаме над 1300 общински съветници, около 100-ина кмета, областни управители, министри и зам.-министрти… Това са 3-4 000 човека. Ще му дам един химикал да изброи трима и да се подпише под тях, че няма да го издънят. Със сигурност ще го издънят поне 30”, подчерта той пред bTV.

Премиерът коментира и нестихващото недоволство в редиците на МВР. „Естествено, че искам да им се вдигат заплатите. В същото време трябват военни кораби, изтребители, техника. Вдигаме пенсиите, учителските заплати.   И аз съм бил с мушами и гумени ботуши и изгаряхме и се мажехме с дефламол. За това, че не им бяха купувани облекла, дадохме над 30 млн. лв.

Вместо да се правят проекти за 80 мегавата за 1 млрд., да са направили нови полицейски управления през годините”, заяви Борисов. „1 000 души имаме новоназначени полицаи по селските райони, както обещахме”, добави министър-председателят.     „За няколко години успяхме да я възстановим една изцяло компрометирана сграда и сега прокурорите от СГС, от Софийска градска прокуратура ще получат поредната красива сграда, за да могат да работят в условия, в каквито заслужават. И това струва десетки милиони. Направиха се много пожарни, полицейски управления”, посочи Борисов.