Само в 7DniPlovdiv.bg

Екс-посланика ни в САЩ: Не бихме издържали първата скорост на ЕС! Не очаквайте много от Шенген

7 Dni Plovdiv18.09.20171min1400
елена Поптодорова

Не бихме издържали първата скорост на ЕС. Не трябва да имаме огромни очаквания от Шенгенската зона. Самите ние трябва да променим много неща, за да попаднем във всички чакални.  Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

“Словото на Жан-Клод Юнкер явно искаше да постигне някакви лични цели. Юнкер няма правомощията да определя кой ще влезе в Шенген. В неговото слово много крещящо се видя, че той отбягва да говори по темата кои са съюзници на ЕС. Той пропусна САЩ, защото сигурно искаше да си върне на Доналд Тръмп, но това не е добре за Европа”, каза още тя.

“В темата за изтребителите има много политика. Ясно е, че няма самолет, който да удовлетвори всички желания. Аз съм на мнение, че трябва да наблегнем и на строителството на кораби примерно. Имаме корабостроителници и там спокойно може да строим с нашите партньори”, обяви Поптодорова. “САЩ и Северна Корея няма да стигнат до самоунищожение. Целта на севернокорейския лидер е да бъде приет равнопоставено на голямата политическа сцена. Точно това е причината, поради която Пхенян изстрелва ракети”, разкри тя.