Само в 7DniPlovdiv.bg

Румен Радев не мисли да подписва указа за шефа на ВАС: Моята игра е чиста, аз играя според закона!

7 Dni Plovdiv16.09.20171min530
Румен Радев

Президентът Румен Радев намекна, че няма да подпише указа за назначаване на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд (ВАС).

„Казах, че най-логично е новият председател на ВАС да се избира от новия състав на ВСС. Старият състав вече излъчи своя кандидат, ако му дадем шанс да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, неговият авторитет ще бъде още по-голям”, коментира Радев, който се включи в инициативата „Да изчистим България заедно”.

„Изтребителите ги видяхме, според мен лобистите постигнаха своето. Конкурсът вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да приземим 100-годишната си авиация. Задраскан беше трудът на военните експерти”, подчерта още Радев.

„Процедурата трябваше отдавна да бъде в ход, кой месец сме вече. Няма шанс и яснота кога ще се продължи оттук нататък”, изтъкна държавният глава.

„Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш начин и поводи да протакаш”, допълни той.

„Вкъщи всички чистим. Всеки има зона на отговорност. Аз така обичам.“, заяви пред журналисти президентът. „Всеки трябва да чисти с ръцете си, за да разбере проблема. За да решим проблема, трябва да променим настройката си, да осъзнаем, че нашият общ дом е цяла България. Трябва да работим с децата, да осъзнават от малки, че това е кауза – да живеем в една чиста природа“, обясни Радев.

„В политиката играя според закона. Имаме конституция и закони, които трябва да се спазват. Моята игра е абсолютно чиста. Ако някой продължава да играе по други начини с мен, аз продължавам по правилата”, каза още държавният глава.

Източник: Trud.bg