Само в 7DniPlovdiv.bg

Бившият главсек на МВР с горещи разкрития за отвлечения Адриан, “Наглите” и грешките на полицията

7 Dni Plovdiv16.09.20171min4570
Калин Иванов
От собствен опит знам, че с Наглите бяхме подложени на огромен медиен натиск и това не ни даваше възможност да работим добре. Напомням ви как при отвличането на Румен Гунински той даде фалшиво име и ЕГН на похитителите и часове след отвличане по медиите излезе реалното му име. Тогава той бе малтретиран от Наглите, задето бе излъгал. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.
“Прекрасно е, че МВР мълчи. То ще говори, когато му дойде времето. Има прилики между похитителите на Адриан и Наглите, но е рано да се говори. Това е най-активната фаза по процеса на събиране на доказателсва”, каза той.

“Следите винаги остават – и електронните следи, и генетичният материал”, каза още Георгиев.

Той признава грешки от страна на МВР по работата с Наглите.

“Грешка бе липсата на качествен анализ на информация и допускане на изтичане на информация. Не знам дали конкретно към Наглите е изтичала, но е факт, че изтичаше. Осъден няма, но мисля, че стана ясно тогава, че те са контактували със служител на МВР, който ги е облекчавал в дейността им, като им урежда отпуски”, добави Георгиев.

“Друга грешка – анализ на информацията. При първото отвличане на Илиян баша му каза, че е видял Любо Гребеца. Тази информация бе отчетена като проверена и забравена по-натам. При отвличането на Джорджо Марков Катрин дава информация за Поли Културиста. Тази информация поради погрешен анализ не е отчетена. Едно е да знаеш, друго е да предполагаш, трето и четвърто да го направиш”, каза още той.