Само в 7DniPlovdiv.bg

Куриоз! Граждани прекръстват най-разбитата си улица на “Бойко Борисов”! Ще поканят премиера да се засрами…

7 Dni Plovdiv16.09.20171min2560
Премиерът Бойко Борисов и министър Нанков инспектира рехабилитацията на пътя убиец Пловдив – Асеновград 004

Десетки семейства, живеещи на улица  „Проф. Асен Василев“ в Смолян, заплашиха да я прекръстят на “Бойко Борисов”, а после да поканят премиера да види в какви условия са принудени да живеят в 21. век. Хората излязоха на протест пред общината в първия учебен ден вчера заедно с децата си, предаде marica.bg

Според тях кметът на Смолян не е изпълнил обещанието си от юли да започне работа по облагородяване на улицата им. Хората протестираха, че години наред газят кал и дишат прах, а децата им страдат от астми и алергии. Те настояваха незабавно да видят багерите на улицата.

Кметът на Смолян Николай Мелемов заяви пред тях категорично, че не ги е излъгал. “От 50 години тази улица не е асфалтирана. През пролетта обещах, че възлагам проектиране. Проектът е готов, сега се съгласува и ще направим подпорни стени по улицата. Дадени са около 23 000 лв. за проектиране. Процедурите не са толкова бързи, а не мога да нарушавам закона, за да се започне ремонтът по-рано. Каквото съм обещал, го правя”, каза Мелемов.