Само в 7DniPlovdiv.bg

Академик Бултекс 99 се стреми към финалната четворка в Балканската лига

7 Dni Plovdiv15.09.20171min190
Баскетбол - пресконференция на Академик Бултекс 99 за Балканската лига

Класиране на Баскетболния клуб „Академик Бултекс 99“ сред първите четири отбора в Балканската лига ще е успех, който ще даде възможност отборът да бъде домакин на финалната четворка. Това стана ясно по време на днешната пресконференция в заседателната зала на Община Пловдив, в която участваха замeстник-кметът Георги Титюков, президентът на Балканската лига Шай Щрикс, маркетинговият мениджър на Балканската лига Любомира Щрикс, президентът на БК „Академик Бултекс 99“ Васил Врачев, спортният директор Тина Димитрова, старши треньорът Асен Николов.

Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков благодари на ръководството на Балканската лига за това, че поканила пловдивския тим за участие. „Общината с готовност подкрепи идеята, защото БК „Академик Бултекс 99“ са добър пример за подрастващите. Клубът работи активно с много деца и доставя радост на вярната публика“, заяви Георги Титюков и пожела класиране във финалната четворка.

Президентът на Лигата Шай Щрикс определи отбора като перспективен, с отлична организация на всички нива и много добър треньор.

Треньорът на „Академик Бултекс 99“ Асен Николов заяви, че тренировъчната програма ще бъде съобразена с пътуванията. „Целта ни е в Баскетболната лига да се наложим като конкурентноспособен отбор“, каза Николов.

Президентът на клуба Васил Врачев благодари на кмета Иван Тотев и заместник-кмета Георги Титюков за подкрепата и за възможността за участие в този престижен турнир.

В Десетото издание на Балканската лига ще играят 8 отбора, от които три български.Срещите започват през октомври, а финалната четворка ще бъде през април догодина.