Само в 7DniPlovdiv.bg

Само днес! Безплатен градски транспорт за ученици и техните родители в Пловдив

7 Dni Plovdiv15.09.20171min280
Задръстване Гладсон010

15 септември 08:00 – 11:00 часа: „Хеброс бус” осигурява безплатно пътуване за учениците и техните родители, в часовия диапазон от 08:00 до 11:00 часа с автобусни линии № 4 и № 29.

Инициативата „Европейска седмица на мобилността” на Европейската комисия  ще се проведе в Община Пловдив с богата програма от събития от 16 до 22 септември 2017 г. Голяма част от тях са широко достъпни, безплатни и следват темата „Чиста, споделена и интелигентна мобилност”. Подканващата фраза на 2017-а е ЗАЕДНО СТИГАМЕ ПО-ДАЛЕЧ!

Основата зад мотото е концепция, с която се сблъскваме още като деца – споделянето, обясняват експертите от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“. Европейската седмица на мобилността цели да обърне внимание на предимствата на устойчивите начини на придвижване и да обърне поведенческите модели на хората по отношение на транспорта в градска среда. предаде trafficnews.bg

Програмата за Европейската седмица на мобилността 2017 включва организирани дейности в Пловдив, съобразени с тазгодишната тема. Активностите са поучителни, интересни, развлекателни и подходящи за всички възрасти. Два от включените в богатата програма конкурса, са с вече обявени условия за участие.