Само в 7DniPlovdiv.bg

На 15 септември: Къде са трите дъщери на Цветан Цветанов?

7 Dni Plovdiv15.09.20171min6930
Цветан Цветанов

Хората сигурно си мислят, че най-голямото щастие за Цветан Цветанов е да спечели часовник от Бойко Борисов. Което значи, че шефът на предизборния щаб на ГЕРБ е спечелил поредните избори. Всъщност има нещо, което Цветанов обича повече – сутрин в леглото да дотича най-малката му дъщеря София. Тя се роди, докато баща ѝ беше вътрешен министър. Днес най-малката от трите момичета на Цецо и съпругата му Деси, е вече на 6 и посещава общинска детска градина в столицата, пише “24 часа”.

Тя е на годините, на които средната дъщеря на Цветанов – Василена, беше, когато баща й стана министър на вътрешните работи и вицепремиер. Днес тя е вече 8-класничка, в държавно училище. Най-голямата – Гергана, тази година ще е абсолвент в университет в Англия. Тя завършва международни отношения и мечтата й е да се занимава с дипломация.

Цветанов често публично благодари на жена си Десислава. “Тя е невероятна съпруга и изключително грижовна майка, която се старае дъщерите ни да не чувстват честите отсъствия на баща си”, признава с респект Цветанов. Двамата с жена му са избрали български имена на децата си. Василена е кръстена във Велико Търново, където баща ѝ за пореден път води листата на ГЕРБ.

Най-малката дъщеря е кръстена в столичния храм “Св. София”, понеже носи името на светицата – майка на Вяра, Надежда и Любов. Децата за него са най-важното. Той е духовен баща на Никол – дъщерята на кумците му Тихомир и Антония Нинови. Запознава се с мъжа, който води един от спасителните екипи, гасили пожари при пожарите в Русия през 2010 г. След това го вижда и в наводненото с. Бисер. С Цветанов е и тогавашният еврокомисар Кристалина Георгиева. И двамата полу на шега му предлагат да му кумуват, като се ожени. А после стават и кръстници на детето на Нинови.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *