Само в 7DniPlovdiv.bg

Лазар Влайков с ново обвинение: Счупил бутилка в главата на мъж и го мушкал с гърлото

7 Dni Plovdiv15.09.20171min1860
Лазар Влайков

Семейство от Виноградец се оплака, че бившият общински съветник от ГЕРБ Лазар Влайков, който е под домашен арест, е пребил жестоко сина им преди време и го е наразял с бутилка.

Младият мъж дошъл на гости на родителите си в селото, но влязъл в спор с барманка във винарната на Влайков. Жената отправила заплахи, че началникът й е много силен и има много връзки. След скандала самият Лазар Влайков се заел със случая и започнал да издирва Спас Бончев, предаде ПИК.

“Той поискал телефона на моя син, който бил на село. Влайков идва с джипа си тук, пред дома ни, по покана на моя син. Започва да отправя заплахи колко бил голям и силен и плаши сина ми, че може да няма и живот оттук-нататък”, казва пред Би Ти Ви бащата на пострадалия Йордан Бончев.

Влайков се затворил в джипа и не слязъл, а след това смекчил тона. Синът ми се извинил и двамата стигат до някакъв консенсус, стискат си ръцете дори, допълва родителят.

След това обаче двамата се срещат преди Нова година при сбирка на белот в обувния завод на Виноградец. “Прасе, откога те чакам”, казал Влайков при срещата си с младия мъж, след което го нападнал. В мелето общинският съветник счупил бутилка от уиски Грантс в главата на противника си, а със счупеното й гърло започнал да го ръга по цялото тяло – по лицето, по шията, по тялото. Все пак приятели успели да измъкнат Спас от завода и да му спасят живота.

Разбрахме, че този човек е съветник и зад гърба му стои някакво прокурорче от едно съседно село, двама адвокати отказаха да ни защитават, защото нямало смисъл, коментира бащата на пострадалия. Той не губи надежда и настоява правдата да възтържествува. Не търсим отмъщение, а възмездие, казва той.

Името на Лазар Влайков бе замесено в убийството на ресторантьор в пазадржишкото село Виноградец. Инцидентът станал на 31 август вечерта по време на детски рожден ден. Наско Тонкев бе застрелян с пистолета на Влайков, като самият той твърди, че спусъкът натиснал 6-годишният Юри. Роднини на убития обаче са категорични, че Лазар произвел фаталния изстрел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *