Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Още пикантни подробности около проваления трансфер на Меледже в Ащдод! Вижте каква жертва са направили Ботев и Чандъров, за да може да заиграе в Израел

7 Dni Plovdiv15.09.20171min5600
Меледже Омнибес се кефи

Трансферът на африканската перла на Ботев Меледже Омнибес в израелския Ашдод пропадна. Провалът застигна клуба и футболиста преди 10 дни. Наложи се за неслучилото му се преминаване в Ашдод да се работи до последния възможен момент на 5 септември, когато затвори трансферният прозорец в Израел (19 часа). 7DniPlovdiv.bg научи още твърде любопитни и пикантни подробности, свързани с неосъщественото заиграване на Меледже в Обетованата земя. Вече доста подробно разкрихме, че то на практика пропадна заради задкулисни мениджърски игри, които доведоха до фаталното забавяне.

ВИЖТЕ ТУК

Ботев и собственикът на Септември (София) Румен Чандъров, който държи 60% от правата на Меледже са направили всичко по силите си, за да бъде финализиран трансферът, но уви. Канарчетата и бившият благодетел на пловдивския клуб дори са взели решение да жертват по 10 000 евро от полагащата им се сума, надявайки се нещата да се случат, научи 7DniPlovdiv.bg. От Ботев и Чандъров са склонили събиращите се общо 20 000 евро да влязат в джоба на Омнибес. По този начин те са искали да убедят халфа, чиято глава беше здраво размътена заради обещание от роден мениджър, че ще успее да му издейства заплата от поне 10 000 евро в Ашдод. Офертата, отправена официално от израелския клуб, беше за стартово месечно възнаграждение в размер на 4000 евро. Именно това се оказа и фатално за пропадането на нещата, защото не остана физичесто време за уреждането на нещата до  крайния срок. Младият и наивен котдиворец се хванал на въдицата на вързалия се на клона излишен в трансферната сага наш футболен агент, чието име спестяваме, и се заинатил за финализирането на сделката с израелците, защото останал с внушението, че е лъган.

Поради тази причина ръководството на Ботев и Румен Чандъров взели решение да дадат по 10 000 евро от постъпленията си от желания трансфер в Ашдод в ръцете на Меледже. Те преценили, че по този начин реално все едно, че заплатата му при израелците  ще бъде вдигната с около 1000 евро за известен период от договора. Омнибес все пак накрая осъзнал, че думите на третия забъркал се в трансфера му мениджър за уреждане на заплата от 10 000 евро не отговарят на истината и се съгласил с предложените условия по сделката, но вече било твърде късно. Само за сравнение в момента Меледже прибира между 1000 и 1500 евро месечно в Ботев.

Офертата на Ашдод за покупката на Меледже Омнибес беше на стойност 250 000 евро. 150 000 от тях се полагаха на Румен Чандъров, а 100 000 на Ботев. След намерението  им да се откажат от по 10 000 евро в полза на играча съотношението щеше да е 140 000 евро към 90 000 евро.

Както вече разкрихме, трансферът се движеше от мениджъра на Виктор Генев – Генади Вучков. Защитникът на Ботев напусна канарчетата именно в посока Ашдод в края на август. Личният агент на Меледже пък е Стоян Орманджиев от агенцията на Лъчезар Танев. В името на реализирането на изгодната сделка се е стигнало до работата им синхрон, но и това не помогна за успешния край.