Само в 7DniPlovdiv.bg

Пловдивският олигарх Вълчо Арабаджиев, жена му и двете им щерки спечелиха скандален търг! Ще настаняват европейски баровци в чалга-хотелите си

7 Dni Plovdiv13.09.20171min50730
31

Фирма “ВГ” АД на пловдивския олигарх Ветко (Вълчо) Арабаджиев спечели обществената поръчка за хотелско настаняване на ръководителите на делегациите и техните придружители по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. 

Фирмата е собственост на Арабаджиев, а в Борда на директорите влизат жена му Маринела и дъщерите им Александра и Златомира.

Три фирми са подали документи за изпълнител на поръчката, като освен фирмата на Арабаджиев, документи са подали „ОССМО“ АД и „Аргус Травел Интернешънъл“ ЕООД.

След проверка за верността на декларираните данни се оказало, че „Аргус Травел Интернешънъл“ е предоставила документи с невярно съдържание и за това е сезирана Агенцията за обществени поръчки. “ОССМО” и “ВТ” са допуснати до следващия етап.

В ценовото предложение на „ОССМО“ обаче има несъответствия, като фирмата е подала невярна и подвеждаща информация, за да докаже, че отговаря на условията, обясниха от Министерството за българското председателство.

 „ОССМО“ е предложила два пъти по-ниска цена за настаняване в 5-звезден хотел, а посочените от фирмата хотели са декларирали, че отказват да предоставят услугите при тези условия.

Така участникът е отстранен и поръчката отива при Ветко Арабаджиев, става ясно от съобщението на министерството.

Предложението на фирмата на Арабаджиев е за 217,12 лева без ДДС за нощувка със закуска. За поръчката от 1808 нощувки в размер на 430 249,76 лева с включена закуска, туристически данък и ДДС.

Ако за тия пари ще ги настаняват в собствените им чалга-хотели, ще е невиждан срам за България.