Само в 7DniPlovdiv.bg

Цирк! Кики пак искал да играе за Локо! Вижте двете причини за отстраняването му от отбора и има ли шанс да го върнат

7 Dni Plovdiv13.09.20171min1210
Дани Кики с фланелка на Камбуров

Изпълнителният директор на Локомотив (Пд) Кузман Маринков разясни патовата ситуация с Дани Кики. След тежката загуба с 0:5 от Пирин в Благоевград преди няколко дни, Кики бе отстранен от първия отбор и започна да се готви индивидуално.
„Дани Кики е отстранен от първия отбор поради две причини – първо, неговото действие с показването на фланелката на Мартин Камбуров, след напускането на нападателя, е проява на неуважение към ръководството на клуба. Второ и най-важно, Дани Кики пожела сам да си тръгне от Локомотив (Пд). Това е станало след мача с Пирин преди няколко дни“, уточни Маринков пред TribunaPlovdiv.bg.
„Тогава Кики е отишал при Войнов и му е съобщил, че повече не иска да играе за Локомотив (Пд). Причини не са изтъкнати. Малко след това Кики говори със своя адвокат. 10 минути след това е пак при Войнов и му казва, че е променил решението си и ще продължи да играе за отбора“.
„На Дани Кики му е гласувано доверието да е капитан на този отбор, но подобни действия не отиват на един лидер. На човек, който трябва да дърпа отбора и да го мотивира. Отделно играта на Дани Кики в последните 3 мача беше меко казано пасивна“.
„Всички тези действия дадоха предпоставки на ръководството да отстрани Дани Кики. Сега той ще тренира индивидуално. Кики има договор с тима за още 1 година. Ще тренира сам, но ще му бъде предоставена цялата материална база на клуба за това. Ще има доктор, който да се грижи за него, има фитнес – всичко необходимо. Той обаче няма да бъде част от първия отбор“.
На въпрос дали Кики има вероятност да се върне в някакъв етап от сезона, Маринков каза: „Това е решение спрямо моментната ситуация. Не мога да гадая какво ще стане. За момента той не е част от първия тим. Неговите действия разочароваха. Чрез тях той загуби доверието в себе си отстрана на ръководството на Локомотив (Пд)“.