Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Нова перла на Локо напуска България!

7 Dni Plovdiv13.09.20171min1510
Муса Мохамед - представяне в Локо Пд

Една от новите звезди на Локомотив – Муса Мохамед, ще напусне пределите на България днес, научи 7DniPlovdiv.bg. Световният шампиона за юноши с Нигерия ще отпътува за Турция. Според запознати той ще бъде отведен до Одрин. 21-годишният защитник няма да бяга от “Лаута”, а ще се действа по процедурата за изваждане на виза D за африканеца, която ще му осигури безпрепятствен престой в България. За целта е необходимо той да излезе от страната и да отиде до консулството ни в Одрин, а ако се наложи и в Истанбул.
Муса няма гражданство на страна от ЕС. Затова му е нужна и работна виза. Издаването на този документ и пристигането на жълтата му карта са препятствията, които трябва да бъдат преодолени в максимално кратки срокове, за да бъде картотекиран в БФС. От клуба вече са задействали и двете процедури. Към момента все още съществува риск Мохамед да пропусне мача със Славия в неделя. На “Лаута” все пак се надяват да стане чудо и той да бъде уреден със състезателни права още за сблъсъка с белите. Муса подсили смърфовете, идвайки като преотстъпен от турския Истанбул ББ.
Работна виза ще е необходима и на последното ново попълнение на пловдивчани – нападателят Халед Аяри. Снощи тунизиецът подписа договор за 1,5 години с клуба. Пред последните години той се подвизава във Франция, но не притежава и гражданство. Според запознати Халед обаче притежава документ, който му позволява да се придвижва и да остава безпроблемно в държави членки на ЕС. Черно-белите ще изискат и неговата жълта карта от Френската футболна федерация. И неговото участие в предстоящия двубой със Славия не е сигурно. Мачът е в неделя на “Лаута”.