Само в 7DniPlovdiv.bg

Дисциплинарната комисия отложи присъдата на Ботев! Феновете под тепетата остават на тръни за пловдивското дерби с Локомотив – угрозата запалянковците да бъдат лишени от Битката за Властелин на гради ни все още е реална!

7 Dni Plovdiv12.09.20171min500
бОТЕВ-лЕВСКИ3108

Дисциплинарната комисия към БФС отложи за разглеждането на инцидентите по време на мача между Ботев и Левски за следващото си заседание. Очаква се то да се проведе след седмица. По този начин присъдата на дисципаджиите се отложи във времето. Сега ще се наложи още седмица привържениците на футбола в Пловдив да стоят на тръни, чакайки да разберат дали Битката за Пловдив между Ботев и Локомотив ще се проведе на базата в Коматево, както е по програма. Вече писахме, че е налице реална угроза дербито да се играе в друг град или пред празни трибуни. Причината са инцидентите по време на мача със сините миналата неделя. Тогава привърженик на канарчетата нахлу на терена от кеф след изравнителния гол на Неделев. Към терена полетяха и различни предмети. Неофициално се говори, че отново е имало и заливане с вода на длъжностно лице, което ако се окаже вярно, ще натежи за налагането на най-нежеланото наказание. Всичко зависи от това дали има последствия от хвърлени предмети, което ще бъде прието като рецидив, а Ботев е последно предупреждение за лишаване от домакинство.От ДК искат първо да проучат обстойно и да се запознаят с доказателствата, преди да се произнесат.

Ето и официалното съобщение от Дисциплинарната комисия:
ДК отлага разглеждането на инцидентите от срещата ПФК „Ботев“ Пловдив – ПФК „Левски“ София за следващото свое заседание, като призовава делегата, гл.съдия, оторизиран представител от ръководството на ПФК „Ботев“ Пд., координатор връзки с привържениците, началник охрана и отговорник по сигурността на отбор домакин.

 

Вижте останалите решения на ДК
8-ми кръг ППЛ

С предупреждения –
27 състезатели
ПО ДОКЛАД
За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б.А от ДП /2017/2018/ – ДК наказва ПФК “ЦСКА-София” гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.
За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А, предложение 1 от ДП /2017-2018/ ДК наказва ПФК „ЦСКА-София” гр. София с имуществена санкция в размер на 1000 лева.
За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б.А от ДП /2017/2018/ – ДК наказва ПФК “Славия” гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.
Отложена среща от 1-ви кръг на ППЛ между отборите на
ПФК „Левски” – ПФК „Лудогорец”
За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б.А от ДП /2017/2018/ – ДК наказва ПФК “Левски” гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.
За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А, предложение 2 от ДП /2017-2018/ ДК наказва ПФК “Левски” гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.
ДК при БФС констатира, че не е на лице изискуемия съгласно чл.31, ал.3 от ДП 2017/2018 експертен доклад от Съдийската комисия при БФС, предвид това отлага разглеждането на жалбата на ПФК „Левски“ София за следващо свое заседание, като очаква експертен доклад от СК при БФС до края на работния ден на 18.09.2017 година.