Само в 7DniPlovdiv.bg

Фонда за лечение на деца с нов шефка! Старата изхвърчала със заповед още вчера…

7 Dni Plovdiv12.09.20171min320
ЦЕнтър за лечение на деца

Фондът за лечение на деца има нов директор. От днес ръководството му е поверено на д-рМариета Райкова. Това става ясно от съобщение на Министерството на здравеопазването.

Със заповед на здравния министър вчера е била освободена от длъжността директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева поради системно нарушаване на нормативната уредба.

„Мотив за освобождаването на д-р Троева е системно нарушаване на Правилника за дейността и организацията на работата на Фонда, на реда за издаване на формуляр S2, регулярно заобикаляне на разписани процедури, сред които и притеснителната практика да се изискват становища от медицински специалисти, които не фигурират в списъка на утвърдените от министъра външни експерти към Фонда за лечение на деца“, съобщават от здравното министерство. Сигнал е изпратен до прокуратурата, допълват от институцията.

Д-р Тинка Троева застана начело на фонда през март, след като тогавашният директор на институцията проф. Владимир Пилософ напусна поста по искане на служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев.

След смяната бе съобщено, че във Фонда са открити нарушения. Проф. Пилософ бе директор на Фонда за лечение на деца по-малко от година, предаде ПИК.