Само в 7DniPlovdiv.bg

Край на мъките! Ботев уреди новата си перла! Заместникът на Косоко ще прави кошмарен живота на Лудогорец

7 Dni Plovdiv12.09.20171min1200
Густаво-Афонсо-Зауербек-бразилец-Ботев-Пд

Ходенето по мъките на Ботев приключи. Канарчетата вече ще могат да разчитат на новата си бразилска перла Густаво Афонсо Зауербек още за предстоящото гостуване на шампиона Лудогорец. Жълтата карта на 24-годишния кариока най-накрая пристигна от ОАЕ вчера привечер, научи 7DniPlovdiv.bg. Липсата на сертификата на заместника на Омар Косоко бе последната пречка за картотекирането му в БФС. Както вече информирахме, ръководството на Ботев успя да разреши другия проблем – да издейства работна виза за новата си звезда.
До забавянето на жълтата карта на Густаво се стигна заради многото почивни дни в емирствата покрай мюсюлманския празник Курбан Байрам. За последно той се подвизаваше за местния Ал Шааб.
Канарчетата гостуват на Лудогорец на 18 септември. До идния понеделник Афонсо ще се сдобие със състезателни права за жълто-черните и ще получи възможност да направи своя официален дебют за пловдивчани. На Коматево разчитат много техничарят да замести достойно продадения в Дубай Омар Косоко. От досегашните изяви на Зауербек си пролича, че офанзивният футболист притежава солиден потенциал, който феновете се надяват да разгърне още в Разград и да донесе още една кошмарна нощ за Лудогорец. Възпитаниците на Николай Киров вече на два пъти взеха страха на делиорманци, след като спечелиха две купи в директни спорове с тях – Купата на България и Суперкупата на България.