Само в 7DniPlovdiv.bg

Член на мажоритарния собственик на Ботев отсече: Ръководството на клуба бездейства! По-добре във В група, но да се върнем на Колежа!

7 Dni Plovdiv12.09.20171min660
Почистване на Колежа

Членът на Сдружение ПФК Ботев Пловдив адвокат Димитър Пенев бе гост на “Спорт в обектива” на телевизия Канал 3. Той разкри коя е голямата болка на феновете на “канарчетата” в момента – строежът на стадион “Христо Ботев” в Пловдив. Съоръжението е в ремонт от няколко години и заради това тимът играе домакинските си мачове от първенството и Купата на България на тренировъчното игрище в Коматево, а в мачовете от евротурнирнирите домакинства на “Лазур” в Бургас.
“При нас най-големият проблем е, че играем на малък стадион. За феновете най-важното е довършването на строежа на “Христо Ботев”. Съгласни сме дори да изпаднем или да започнем отново от “В” група, но да си имаме собствен стадион. Болката на феновете е нашият стадион”, категоричен е Пенев.
“Георги Самуилов заяви категорично, че не може сам да построи съоръжението, както и не може да издържа еднолично клуба. Това трябва да стане чрез заем. Няма човек, който да извади 30 млн. лв.за потрояването на стадиона. Аз съм убеден, че приходите от стадиона не само ще покрият изтегления заем, но ще помогнат и за издръжката на клуба. Ще бъде пагубно, ако стадионът и клубът бъдат разделени и отделни структури управляват двете неща. Активът на Ботев е неговият стадион и база, както и самият отбор. Да, Ангел Палийски каза, че ще вложи печалбата, спечелени в Лига Европа в строежа. Специалисти по строителството са на мнение, че тези пари са недостатъчни. Може да докара само бетон”, добави членът на Сдружение Ботев.
Пенев разкри още, че клубът е имал 52 млн. лв. задължения, които вече са били изчистени.
Той е категоричен, че няма управленска криза в Ботев и заяви, че Георги самуилов няма желание да придобие акциите на “канарчетата” на този етап.
Пенев отдаде колебливите резултати на отбора в първенството на умората в играчите от участието в Лига Европа. Членът на Сдружение Ботев даде пълната си подкрепа към треньора Николай Киров и добави, че той е правилният човек за тима.