Само в 7DniPlovdiv.bg

Ужас обзема Пловдив! Лишават феновете под тепетата от дербито Ботев-Локо

7 Dni Plovdiv11.09.20171min3280
бОТЕВ-лЕВСКИ3114

Истински ужас е на път на обземе пловдивските фенове на футбола! Причината затова е, че Ботев почти сигурно ще отнесе тежко наказание от Дисциплинарната комисия към БФС заради изцепките на своите фенове при великата победа над Левски снощи, научи 7DniPlovdiv.bg. Заседанието, на което ще се реши каква точно ще е санкцията на канарчетата, ще е утре. За съжаление обаче към момента изгледите са привържениците на футбола под тепетата да бъдат лишени от възможността да се насладят на живо от пловдивското дерби между Ботев и Локо. По програма Битката за Пловдив е насрочена за 24 септември от 17:30 часа на базата в Коматево. Тогава е следващият мач вкъщи на жълто-черните.
Припомняме, че Ботев е с последно предупреждение за лишаване от домакинство. А снощи в момент на еуфорична радост фен на канарчетата нахлу на терена след изравнителния гол на Тодор Неделев, след което се наложи полицаи да го озаптят. На всичкото отгоре към терена полетяха и куп предмети от трибуните. Сред тях имаше бомбичка и дървена пръчка. За късмет поне за момента не се е чуло да има последствия от хвърлените на игрището предмети. Eвентуалното тежко наказание за жълто-черните със сигурност ще е налице, ако има такива последици, защото ще се приеме като рецидив. Ако делегатът на срещата е отразил всичко случило се, то шансовете Ботев да се отърве само със сериозна глоба са минимални. Все пак всичко зависи от това дали има последствия от хвърлените предмети към терена.
Индикациите са, че пловдивското дерби ще се проведе или на неутрален терен извън Пловдив, или пред празни трибуни на Футболен комплекс “Ботев Пловдив 1912”. На Коматево стискат палци всичко да се размине само със солидна глоба.
Преди няколко години се стигна до подобен прецедент Битката за Пловдив да се изиграе на чужд терен. Тогава Ботев и Локо се изправиха един срещу друг на Националния стадион “Васил Левски”, като канарчетата, които отново бяха домакини в сблъсъка, триумфираха с 2:1 след късен обрат. Миналото лято жълто-черните приеха черно-белите на стадион “Лазур” в Бургас, но тъй като базата им Коматево все още нямаше лиценз за мачове от Първа лига.