Само в 7DniPlovdiv.bg

Първо в 7DP: Три нови перли започват с Локо!

7 Dni Plovdiv11.09.20171min900
Тренировка - Локо Пловдив

Трима нови футболисти, от които се очаква да вдигнат нивото на Локомотив, ще започнат подготовка с отбора през тази седмица. Те са чакани на “Лаута” още днес, научи 7DniPlovdiv.bg. Смърфовете се надяват да могат да разчитат на тях още за следващия си мач от първенството – домакинството на Славия. Двубоят срещу белите е идната неделя от 20 часа.
Две от новите перли, които по план трябва да се присъединят към черно-белите, са ясни. Това са идващият под наем от турската сензация Истанбул ББ Мохамед Муса и нападателят на Левски Амаду Сукуна. 21-годишният национал на Нигерия, ставал световен шампион с родината си при 17-годишните, вероятно ще бъде най-скъпоплатеният играч на Локо. Френският нападател пък е чакан като месия за заместник на Мартин Камбуров. Още преди няколко дни треньорът Войн Войнов обяви, че Сукуна ще бъде сигурно ново попълнение на отбора. Чакаше се само той да оформи документално раздялата си с Левски, за да може да подпише с пловдивчани като свободен агент. На “Лаута” са убедени, че Сукуна ще парафира с тях, но наши източници от клуба заявиха, че акостирането му при смърфовете не е на 100% сигурно.
Името на третия нов засега се пази в тайна. На “Лаута” силно се надяват и неговият трансфер да се осъществи. Според запознати става въпрос за още един нападател. Войнов иска да разполага с повече вариативност за върха на атаката. Затова разчита отборът да се сдобие с двама качествени тарани, които да умеят да бележат колкото се може по-често. Наставникът на смърфовете вече разкри, че се водят разговори с български мениджър, който да го доведе в Локо. Вероятно става въпрос за чуждестранен голаджия.
С оглед на неубедителното представяне на отбора напоследък и звучния шамар, зашлевен от Пирин в Благоевград в събота, в Локо имат готовност да се подсилят с още нови играчи. Ненапразнно Войнов изстреля, че дори и Барселона търсят попълнения, та какво остава за смърфовете.