Само в 7DniPlovdiv.bg

След днешните огромни скандали на най-високо ниво в клуба, Ботев излиза за бой по Левски в юбилейния мач на Белия

7 Dni Plovdiv10.09.20171min380
Ботев ликува

Днес се оказа буреносен ден за Ботев. По-рано през деня хвърчаха оставки в ръководните органи на клуба по време на Общото събрание на Сдружение ПФК Ботев, което е мажоритарен собственик на канарчетата. Само един от УС на организацията Васил Наумов, известен като Васко Мамата, не депозира такава. Той е и член на Борда на директорите на Ботев. Председателят на Сдружението Апостол Апостолов, както и членове на УС Борис Гиздаков, Теодор Бочев и Божидар Божилов декларираха своите. Президентът на канарчетата Ангел Палийски също подаде оставка, а 7DniPlovdiv.bg първи рано тази сутрин разкри, че и той ще изяви официално желание да се оттегли.
Няколко часа по-късно отборът на Ботев излиза срещу Левски. Започващият от 20 часа двубой на базата в Коматево ще е 50-ият юбилеен мач на треньора Николай Киров начело на тима. Белия остави извън групата размрънкалият се напоследък Меледже Омнибес. Последното ново попълнение Густаво Афонсо Зауербек остава без права и не може да бъде използван, а контузия измъчва Стивън Петков.
Канарчетата ще започнат дербито с Чворович на вратата. Пред него в защита ще са Панов, Димов, Терзиев и Димов. В халфовата линия ще оперират Юсеин, Балтанов и Бризола. По крилата като оси ще нахлуват Неделев и Ндонгала. Атаката ще води Виана.