Само в 7DniPlovdiv.bg

Е няма как да има дясно в България! Президентът Петър Стоянов с тежка диагноза, предрече дълъг живот на ГЕРБ и…БСП

7 Dni Plovdiv10.09.20171min15930
петър стоянов

В СДС нямаше никаква солидарност, а имаше омраза едни към други. Идеята на определени хора да са най-десните, да са №1 – ето това погуби десницата. Това обяви президентът Петър Стоянов пред Би Ти Ви.

Ной добави, че десницата е стигнала до дъното си, след като прокурори искат „лъвчето“ – символът на промяната. „Вижте, при БСП и ГЕРБ има някакъв тип партийна солидарност. Има подкрепа. Вземат се тежки решения, ако трябва да се отстрани някой. В СДС нямаше такава солидарност“, поясни той.

Попитан как гледа на датата 9 септември, той отговори: „Проблемът е, че обществото бе разделено при комунизма. А още по-голям проблем е, че обществото още е разделено. Георги Марков пишеше страхотно и правеше тотална дисекция на комунизма. Той бе допуснат близо до обкръжението на Живков, но въпреки това критикуваше. Когато напуска България, Марков казва: „Напуснах заради чувството за несправедливост.“ Смея да кажа, че 9 септември, като историческа дата за България, много е променила манталитетът на хората. Явно трябва време, за да се промени това отново.“

Петър Стоянов се опита и да дефинира какво точно е десният човек. „В много разговори с приятели и познати коментираме това. Що е то десният човек? И в повечето случаи се обединяваме около това – десният човек е този, който не вдига лозунги, а онзи, който се грижи за семейството си, плаща данъци, пука му за обществото“, сподели още президентът.