Само в 7DniPlovdiv.bg

Шефът в оставка на мажоритарния собственик на Ботев отсече: Самуилов иска до построи Колежа чрез чиста фирма, готов е да придобие акциите на клуба!

7 Dni Plovdiv10.09.20171min2740
Апостол Апостолов

Председателят в оставка на Сдружение ПФК Ботев – Апостол Апостолов, обяви, че Георги Самуилов не се е отказал от намеренията си спрямо Ботев. Крупният бизнесмен от град Раковски е готов да дострои стадион “Христо Ботев”, както и да придобие акциите на клуба. Апостолов разкри какви условия трабва да бъдат изпълнени, за да се сбъдне и мечтата на бултрасите любимият им отбор да се завърне в своя дом – “Колежа”
“Георги Самуилов продължава да помага на клуба. Разговарял съм с него, но не на 4, а на 6 очи. През миналата година той е издържал Ботев на 80-90% непрекъснато. Той желае да придобие акциите на клуба, но чак когато те не са обвързани с риск. Самуилов е готов да поднови строежа на стадион “Христо Ботев”, когато всичко е изрядно в правно отношение. Не трябва да има възможност акциите да бъдат правно атакувани. По отношение на стадиона Самуилов възнамерява в рамките на новите поправки в закона за концесиите, концесията да бъде прехвърлена на чиста фирма без задължения. И след това евентуално да започне да се строи, а бенефициентът да бъде клубът. По този начин и държавата ще си вземе своите такси, а и Пловдив ще разполага с един хубав стадион. В момента задълженията възпират процеса. Трябва да бъдат предотвратени всички пречки по отношение на акциите и стадиона, за да се случат нещата”, обяви Апостолов.