Само в 7DniPlovdiv.bg

Официално потвърдиха 7DP: Президентът на Ботев хвърли оставка! Палийски извести за нея чрез … имейл

7 Dni Plovdiv10.09.20171min1120
Ангел Палийски - за сайта

Президентът на Ботев Ангел Палийски, който де юре е изпълнителен директор на клуба, декларира, че ще подаде оставка. Това стана публично достояние след края на Общото събрание на Сдружение ПФК Ботев. Така официално се потвърди новината, която 7DniPlovdiv.bg разкри първи рано тази сутрин. Тогава писахме, че Ангел Палийски възнамерява още днес да подаде оставка, което вече е факт.

ВИЖТЕ ТУК

Председателят на Сдружение ПФК Ботев Апостол Апостолов говори пред медиите след Общото събрание на организацията, която е мажоритарен собственик на клуба към момента. Именно той потвърди за хвърлената оставка от страна на Ангел Палийски, който му съобщил по имейла за намерението си. Самият Апостолов, както и членовете на УС на Сдружението Борис Гиздаков , Теодор Бочев и Божидар Божилов също са депозирали своите оставки.
“Обсъдихме всички точки. Напълно нормално бе да има дебат. В рамките на процедурата беше дебатът. По какъв начин ще стане увеличението на капитала и т.н. На 1 октомври ще се състои още едно Общо събрание, на което ще обсъди как ще се финансира този капитал. Аз, Борис Гиздаков, Теодор Бочев и Ангел Палийски подадохме оставки. Първите три оставки ще бъдат обсъдени на следващото Общо събрание на 1 октомври. Палийски ми прати съобщение по имейла. Той смята, че ако той е проблемът за развитието на Ботев, той ще отстъпи своите правомощия. Трябва ни мир. Войната не носи дивиденти. Оставката на Ангел Палийски може да се разглежда от акционерите в клуба.Аз съм трета година тук. В крайна сметка тези, които мислят, че могат да помагат на клуба повече от мен, да дойдат. Аз знам колко мога да помогна. По-добре да не подвеждам колегите от Сдружението. Още през 2015г. им казах да намерят друг да оглави Сдружението. Сега пак съм подал оставка, но не заради напрежението, а заради факта, че съм много зает и е добре моят пост да бъде зает от по- свободен човек. Възмутен съм от нападките към Ангел Палийски. Те са незаслужени, защото той е направил изключително много за Ботев през последните години.”, обяви председателят на Сдружение ПФК Ботев Апостол Апостолов.