Само в 7DniPlovdiv.bg

Бурни скандали! Заваляха оставки на шефове на мажоритарния собственик на Ботев часове преди дербито с Левски!

7 Dni Plovdiv10.09.20171min1980
Борис Гиздаков

Общото събрание на Сдружение на ПФК Ботев, което е мажоритарен собственик на Ботев към момента, не даде отговор на фундаменталния въпрос – прехвърлянето на акциите на клуба на нов благодетел. Неофициално такъв се води Георги Самуилов, но крупният бизнесмен все още де юре не е придобил дяловете. Точката от дневния ред на събранието, касаеща прехвърлянето на акциите, не се разгледа. Отложиха я за следващо заседание. Причината е, че за момента няма кандидат за тях. Най-вероятно следващото събрание на Сдружението ще се проведе на 1 октомври. Тогава ще бъде обсъден въпросът за прехвърлянето на акциите, стига да има официален кандидат за тях.
Сбирката на членовете на организацията започна в 10 часа и продължи около 3 часа. Тя се състоя на Централната трибуна на базата в Коматево, а не в залата за пресконференции, какъвто бе предварителният план. Събитията около клуба провокираха дъжд оставки сред членовете на УС на Сдружение ПФК Ботев. Такива депозираха председателят на Сдружението – Апостол Апостолов и членовеге на УС Теодор Бочев, Божидар Божилов и Борис Гиздаков. Последният е член и на Борда на директорите на Ботев.
Заради напрегната обстановка мероприятието охраняваха полицаи и частни охранители. Продължителната дискусия не мина без караници и разправии.
Тази вечер от 20 часа отборът на Ботев приема Левски.