Само в 7DniPlovdiv.bg

Високо напрежение! Полиция охранява Общото събрание на мажоритарния собственик на Ботев

7 Dni Plovdiv10.09.20171min800
Зала за пресконференции в Коматево

Общото събрание на Сдружение „ПФК Ботев“, което ще се проведе след малко в залата за пресконференции на базата на канарчетата в Коматево, ще се охранява от полиция, информират колегите PlovdivDerby.com. Поне половин дузина униформени ще са на линия за събранието, на което се очаква да бъдат взети важни решения. Първият от проблемите, с който членовете на Сдружението ще се сблъскат, ще е липсата на физическо пространство за всичките близо 120 души, които имат право да присъстват и да гласуват. Залата за пресконференции на базата на жълто-черните, която бе посочена в публичната покана като място за провеждане на Общото събрание, е за около 30 души, а днес в 10 сутринта се очаква да присъстват поне 80-90 от членовете. Само преди десетина дни членовете на въпросното Сдружение, което е мажоритарен собственик на Ботев Пловдив, наброяваха около 60. След последните събития около клуба обаче те набъбнаха двойно.
На Общото събрание тази сутрин среща ще си дадат и двата лагера сред феновете, които в момента са в конфликт относно управлението на клуба. Вчера изпълнителният директор на Ботев Пловдив Ангел Палийски би трябвало да е изписан от болница в столицата, където претърпя операция. Много е вероятно шефът на канарчетата лично да присъства на днешното събрание. Не е изключено някои от членовете, които са в Управителния съвет, да подадат оставки. Какво точно ще се случи обаче ще стане ясно за широката общественост, чак след края му.
Тази вечер от 20:00 часа отборът на Ботев Пловдив посреща тима на Левски в шампионатен двубой. Друг интересен казус е, че докато членовете на Сдружението заседават, играчите на Ботев Пловдив ще имат сутрешна сутрешна тренировка.