Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Президентът на Ботев хвърля оставка, обвиняват Сдружението, че е пречката Самуилов да вземе акциите на клуба!?

7 Dni Plovdiv10.09.20171min4420
Ангел Палийски - за сайта

Днешният ден може да се окаже съдбоносен за бъдещето на Ботев. Президентът на клуба Ангел Палийски сериозно обмисля да подаде оставка, научи 7DniPlovdiv.bg. Това може да се случи още днес преди обяд, след като започне Общото събрание на Сдружение ПФК Ботев. Информацията за намерението на Палийски се носи усилено сред феновете на отбора. Разпространява се главно от хора, които са сравнително близки до президента на канарчетата. Твърде възможно е желанието на Палийски да е продиктувано от последните събития и официалната декларация на феновете, които декларираха, че снемат доверието си от УС на мажоритарния собственик Сдружение ПФК Ботев и цялото оперативно ръководство на жълто-черните.
Ако това наистина се случи няколко часа по-късно, то не е ясно какви ще са последиците за клуба. За никога не е тайна, че Ангел Палийски е човекът, благодарение на когото различни крупни бизнесмени се наемат да издържат клуба през последните 2 години. Той има солидни бизнес контакти, които му помогнаха до доведе спонсори или собственици на Ботев като Георги Самуилов и Румен Чандъров, който обаче се оттегли от клуба още преди година. Босът на петролния гигант Инса Ойл и досега продължава да помага на канарчетата, като отново се чака той да придобие собствеността върху най-стария клуб в България. Евентуална оставка на Палийски може да повлече крак и заедно с него да решат да се оттеглят и други хора от оперативното ръководство.
Този вторник шефът на пловдивчани претърпя тежка операция на счупен прешлен, извършена в Пирогов. Очакванията са той да се появи на базата в Коматево, въпреки състоянието си. При положение, че Палийски не промени намерението си и се оттегли от Ботев, то жълто-черните ще останат без човека, способен да доведе богаташи, които да финансират любимия отбор на стотици хиляди привърженици на футбола. Знае се, че сред феновете има два противоположни лагера по отношение на управлението на канарчетата. Не е изключено разумът да надделее и бултрасите да не позволят на Палийски да се оттегли с оглед на фундаменталната му роля за отбора на сърцето им и да го разубедят.
Към момента Георги Самуилов е благодетел на Ботев, въпреки че официално не е придобил акциите на Ботев. Феновете стискат палци най-накрая това да се случи и де юре, като яснота в тази насока е възможно да има още след днешното Общо събрание на мажоритарния собственик към момента – Сдружение ПФК Ботев. Организацията държи 61% от дяловете на АД-то на канарчетата.
Точно с прехвърлянето на акциите е свързана и другата информация, която достигна до ушите на 7 DniPlovdiv.bg. Разнася се слух, че Сдружение ПФК Ботев засега се явява основната пречка Георги Самуилов да стане и де юре собственик на Ботев. Тези твърдения се разпространяват сред част от привържениците на жълто-черните, но не е ясно дали те отговарят на истината. Всички скандали от последните седмици може да провокират оставките и на членове на УС на Сдружение ПФК Ботев.
Предстои да разберем дали информацията за оставката на Ангел Палийски, който е председател на Съвета на директорите на Ботев и изпълнителен директор на клуба, ще се сбъдне. Лошото в момента е, че изключително напрежение и предпостави за скандали съпътстват днешния решителен ден за канарчетата.
На всичкото отгоре тази вечер отборът, воден от Николай Киров-Белия, ще приеме Левски. Двубоят на базата в Коматево ще започне от 20 часа. Преди това обаче предстои бурен ден на най-високо ниво в клуба.