Само в 7DniPlovdiv.bg

Взривоопасно! Страх от ексцесии тресе пловдивската полиция заради дербито Ботев – Левски на Коматево

7 Dni Plovdiv09.09.20171min1000
Бултраси

Над 400 полицаи, жандармеристи и частни охранители ще бъдат ангажирани с взривоопасното дерби Ботев (Пд) – Левски от осмия кръг на Първа професионална лига, пише „Труд”.

Задачата около опазването на сигурността се усложнява допълнително от ремонтите, които текат в момента около стадиона в квартал „Коматево”.

Освен това за първи път подходите към стадиона за „жълто-черните и „синиате” фенове са от една и съща посока – откъм Околовръстното шосе, защото пътят от север към Пловдив все още е затворен.

Така на практика маршрутите на двете агитки се пресичат, което може да доведе до нежелани сблъсъци. Работа се отвори и за мениджъра на домакините Асен Караславов. Шефът на „канарчетата” картотекира в петък новия нападател Густаво Афонсо Зауербек. Въпреки това участието на играча ще е под въпрос до последно.

Причината за това е, че от ОАЕ, където южноамериканецът се подвизаваше за последно, все още не са изпратили жълтата му карта. Петък, 8 септември, се оказа почивен ден в Дубай, но арабите са поели ангажимент да изпратят въпросния документ до БФС в събота.

И ако изпълнят обещанието си, тогава няма да има проблем Густаво Афонсо да дебютира с екипа на „канарчетата” още срещу „сините” в неделя от 20:00 часа.