Само в 7DniPlovdiv.bg

Националките тръгнаха за Словения, състезателки от Пловдив ще са движещата сила на България

7 Dni Plovdiv09.09.20171min300
Ned, World Qualifications Volleyball, Rotterdam

Три настоящи състезателки на Марица (Пловдив) и още две волейболистки от школата на клуба, които към момента не играят за Жълто-сините, попаднаха сред дванадесетте националки на България за предстоящото им участие в Световното първенство за жени до 23 години в Словения.
Водени от селекционерката Антонина Зетова, за Любляна заминаха разпределителката Мирела Шахпазова, центърът Мария Данчева и либерото Жана Тодорова. Крайните нападателки Силвана Чаушева и Вангелия Рачковска от школата на Марица също са част от състава на Трикольорките.
Световното първенство ще се проведе от 10 до 17 септември по експериментални правила. Мачовете ще се играят във формат четири от седем гейма, като във всеки гейм ще се играе до 15 точки (разбира се, с поне две разлика). Ще бъде тествано и правило, според което сервиращият с отскок няма право да се приземява в полето след изпълнението на началния удар.
България е в една група с Бразилия, Кения, Куба, Турция и Япония. Първите два отбора от крайното класиране в групата ще се класират за полуфиналите. Следващите два ще продължат борбата за петото място.