Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Еуфория на „Лаута“: Руснак взима Локомотив !

7 Dni Plovdiv08.09.20171min10500
IVP_8865

Крупен бизнесмен от Русия ще налива пари в Локомотив. Тази сензационна новина витае на „Лаута“, научи 7DniPlovdiv.bg.  Слухът за влизането в клуба от страна на руския богаташ се носи от няколко седмици. Под сурдинка всички на „Лаута“ си шушукат, че тайнствен сънародник на Роман Абрамович ще започне да финансира Локомотив. Тази информация се коментира и в някои сериозни институции в Пловдив.

Според мълвата олигархът от Русия най-вероятно ще придобие собствеността върху клуба. Не се изключва и вариантът очакваният богаташ да влезе в съдружие с настоящия собственик Христо Крушарски и да му помага за издръжката на клуба. Развитие се очаква в близките месеци. Говори се, че въпросният бизнеспартньор на Крушарски дори е присъствал на поне един мач на смърфовете от началото на сезона. Възможно е той да е бил на „Лаута“ на дербито с Левски във втория кръг на първенството.

Самият Крушарски многократно е повтарял, че вратата е широко отворена за кандидати да помагат за финансирането на Локомотив. За целта постоянно се търсят бизнесмени и различни компании, които да наливат пари при смърфовете. Със сигурност, докато нещата не бъдат финализирани, от Локо няма да коментират официално темата и в частност възможността за идването на руския бизнесмен.

За никого не са тайна бизнесотношенията на Крушарски в Русия. Той често отскача до Москва. Босът на черно-белите има бизнес и в Молдова, където изнася от своите противо-градови ракети. Според слуха бъдещият финансов благодетел на пловдивския клуб ще е от Русия, но не е за пренебрегване опцията всъщност той да се окаже от някоя от бившите съветски републики.

Крушарски, който в момента е в Аржентина, е съдружник с руски граждани в някои от фирмите си. В „Стройпроект Трейд”  ООД негови партньори са Алексей Генадиевич Шилин , Валентин Алексеевич Шилин и Виталий Алексеевич Шилин, които вероятно са баща и синове.  Крушарски е партньор и с още един руснак – Жажби Тетуев в друга фирма. Засега не може да се каже дали някой от въпросните негови руски съдружници не е очакваният тайнствен богаташ от Русия, който може да стане новият собственик на Локомотив . Скоро ще се разбере дали наистина руските пачки ще потекат към „Лаута“  и човекът, който ще ги налива, ще се окаже ли на подобно ниво като своя именит сънародник – босът на английския Челси Роман Абрамович.