Само в 7DniPlovdiv.bg

Историята на най-известния българин в САЩ- кечистът Александър Русев: От пловдивското село Мътеница и лишенията до милионите в WWE и съпругата богиня!

7 Dni Plovdiv07.09.20172min6540
Българската сватба на кечиста Русев и Лана

Кой е най-известният в САЩ българин, за който у нас почти никой не е чувал? Отговорът – Александър Русев, една от звездите на развлекателния спорт отвъд океана, показа NOVA.

Всяка седмица той излиза под българското знаме пред хиляди зрители в препълнени зали и милиони пред малките екрани.

Русев, чието истинско име е Мирослав Барняшев е една от звездите на WWE – най-популярната платформа за развлекателен кеч. У нас тя набира популярност в началото на новия век, като и досега се помнят имената на известни кечисти като Скалата, Трите хикса, Леденият Стийв Остин и други.

Барняшев успява да сбъдне мечтата на много български деца от съвременното поколение и да се качи на един ринг с най-големите в този спорт.

Макар схватките в кеча да са по сценарий, нужните атлетизъм и подготовка са огромни и всеки от тези спортисти е изправен пред предизвикателства и контузии. Малцина са и тези, които имат нужната харизма и физика, за да преминат през тясното сито на WWE.

Аз съм си аз. Няма значение колко пари съм направил. Затова си имам къща в с. Мътеница и Нашвил, който не е най-популярният град в Америка.

Искам да ми е по-домашно”, казва Барняшев.

Той е родом именно от Мътеница, Пловдивско. Мечтата да се качи на кеч-ринга идва, когато още е много малък.

„В момента, в който видях Хълк Хоган, знаех, че искам да съм като него”, разказва българският кечист.

„Винаги съм бил голям. Роден съм 4,5 килограма и съм изяждал храната на брат ми. В училище имах особен афинитет към английския език. Погледнато назад разбирам защо”, продължава Барняшев.

Отидох на бригада в САЩ и поостанах малко повече. Изтеглих заем, който не можех да върна.”

Така започва пътят на звездата зад Океана.

Преди да успее да стигне до ринга на WWE Мирослав сменя много на брой различни професии у нас и в САЩ – работи във фабрика, като охрана в дискотеки, казина и стриптийзбарове, бояджия, заварчик, шофьор на такси и доставчик на храна.

Паралелно в щатите започва да ходи на кеч-училище и в един момент е забелязан. Изграден му е персонажът на огромният „български звяр”, който на нашия роден език крещи „Русев удря, Русев мачка”.

В момента през цялата седмица той обикаля различни градове в Америка, където изнася спектакли, заедно с колегите си звезди.

Любопитно е, че в даден момент сценаристите на кеч-шоутата превръщат героя Александър Русев в руснак.

На Мирослав се налага да се кълне във вярност на Владимир Путин.

Целта е да се капитализира противопоставянето между САЩ и Русия на политическата сцена в дните на изострянето на кризата в Украйна.

Въпреки че става въпрос за шоу, „от чиста гордост ми беше неприятно”, твърди Мирослав.

Впоследствие нещата се променят и в момента персонажът на Барняшев отново е българин. Така и до сега „българският звяр” Александър Русев налага звезди като Джон Сина, понякога крещейки нашенски обиди в лицата им.

На ринга среща и съпругата си Си Джей, която в сценария е мениджърът на Русев – рускинята Лана. Женят се два пъти – в САЩ и у нас.

Източник: Nova.bg     Редактор: Константин Мравов