Само в 7DniPlovdiv.bg

Кузман Маринков хвърли бомбата: Мощни световни компании може да влязат в Локомотив!

7 Dni Plovdiv07.09.20171min1290
Кузман Маринков

Новият изпълнителен директор на Локомотив Кузман Маринков проведе среща със спортните журналисти в Пловдив. На нея бившият вицепрезидент на на смърфовете разкри и доста любопитни новини около клуба. Той хвърли и бомбата, че Локомотив преговаря с големи световни компании за спонсориране на клуба. Маринков даде и повече яснота около срещата на ръководството на черно-белите с кмета Иван Тотев. Разговорите с въпросните чуждестранни фирми са свързани с намиране на допълнително финансиране за модернизация на бъдещата материална база.

„Имахме среща с г-н Тотев. Нещата този път бяха много ясни и конкретни и имаше съответния резултат. Общината е разположена да даде терен на Локомотив, на който да се изгради база на клуба. Уточнихме какви документи трябва да предадем, за да кандидатстваеме за тези терени, които ще бъдат разгледани на сесията на общинския съвет. Базата ще бъде финансирана и със собствени средства и чрез спонсори и рекламодатели. Всичко не може да се изгради със собствени средства. Ако държавата отликне, ще е добре, тъй като ние ще търсим и помощ от нея. Тези неща ще останат за Пловдив. Вече водим преговори с големи европейски компании, които да влязат като спонсори в Локомотив.“, обяви Маринков.

Той разкри и подробности около скорошната си среща със служелите на „Лаута“.

“Завърнах се в Локомотив  с намерението да управлявам клуба по законите на страната и наредбите на УЕФА, на ФИФА. Ще създадем и етичен кодекс в клуба, който ще бъде задължителен за изпълнение от всеки, който работи в него. Знаете, че наскоро проведох среща от работно-опознаветелен характер със служителите в клуба. Обърнахме внимание на облеклото на служителите, на хигиената, на тренировъчна база, на Детско-юношеската школа и на всичко, което обхваща Очаквам треньорите да ми дадат в писмен вид и техните желания, за да можем да организираме и оптимизираме нещата. Целта е да се постигне една устойчивост, за да се знае всеки какви права и задължения има”, коментира още бившият кмет на Белово.

Маринков допълни, че  се обсъжда треньорите от школата на клуба да бъдат пращани на евентуална квалификация в европейски клубове. Обмисля се и изграждането на международен отдел в клуба.

“В престоя ми в Локомотив  ще действам съзнателно, за да можем да станем клуб с европейски методи. Локомотив е марка не само в България, така че ние трябва да се грижим за имиджа на отбора. Има капацитет в клуба, но трябва да се добавят още неща, международен отдел, който да прави тези комуникации, да има бързи реакции, за да не става така, че някои добри футболисти са ни взимани от други клубове.“

За финал той обяви, че занапред по никакъв начин няма да се толерира поведение подобно на това на Мартин Камбуров при напускането му на Локомотив.

“Моите уважение към него, но с изказванията си той наруши много неща от правилника на футболния клуб. Не можеш да конкретизираш кой е Локомотив и кой не е. Темата Камбуров вече не е на дневен ред. Когато се процедира по този начин, нещата са негативни за клуба”, завърши новият изпълнителен директор.