Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Мениджърски игри провалиха трансфера на Меледже в Израел! Ашдод давали на Ботев колкото ще вземат за Косоко от Дубай! Футболистът искал да отиде в…

7 Dni Plovdiv06.09.20171min1990
Меледже Омнибес се кефи

Трансферът на Меледже Омнибес  от Ботев в израелския Ашдод е пропаднал по много нелеп начин, но за съжаление типично български. На клона са се наредили прекалено много мениджъри, което е довело до фаталното забавяне и липса на физическо време за финализиране на сделката с клуба от Обетованата земя. Реално в готвения трансфер са били забъркани цели трима футболни агенти, научи 7DniPlovdiv.bg.

Личен мениджър на Меледже е Стоян Орманджиев от агенцията на Лъчезар Танев. Според запознати от Ашдод са оторизирали Генади Вучков да движи нещата около готвения трансфер на Омнибес. Именно той е човекът, който се грижи за интересите на доскорошния защитник на канарчетата Виктор Генев, преминал в същия клуб. Вероятно затова и израелците са решили да осъществят привличането на 19-годишния котдивоарец чрез него.  Това не е довело до проблем между агенцията на Лъчо Танев и Вучков. Напротив, дори се е постигнал синхрон в действията. За беля обаче се появил трети мениджър, който при липсата на достатъчно време, излишно е забавил хода на нещата. Въпросният роден агент, чието име ще спестим, е обещал на Меледже, че ще успее да му издейства заплата от поне 10 000 евро от Ашдод, което е пообъркало младия и наивен играч на жълто-черните. А отправената оферта от израелците е била за 4000 евро месечно първоначално. Точно това протакане не остави възможност трансферът да бъде финализиран навреме, защото не остана чисто физическо време.

Вчера 7DniPlovdiv.bg първи разкри, че продажбата на Меледже в Ашдод пропадна. Той така и не успя да излети за Израел, където трансферният прозорец затвори в 19 часа вчера.

Сумата, с която Ашдод  офертирали Ботев, е по-голяма дори от исканата от пловдивчани, за да го пуснат. Предложението на израелците за правата на Омнибес е било на стойност 250 000 евро, разбра още 7DniPlovdiv.bg. А канарчетата закотвиха цена от 200 000 евро. Ботев ще прибере същата сума – 250 000 евро от дубайския Ал Фуджайра за продажбата на Омар Косоко.  Парите за Меледже нямаше да влязат само в касата на пловдивския клуб. Собственикът на Септември (София) Румен Чандъров държи 60% от правата на младата африканска перла на жълто-черните.

Любопитните моменти в разразилата се  сага около Меледже Омнибес обаче не свършват дотук.  Преди няма и седмица той пожела да напусне Ботев, защото не се чувства щастлив в клуба. В онзи момент Меледже е искал да бъде пуснат да се завърне в Септември (София), научи още 7DniPlovdiv.bg.  Котдивоарецът пристигна на Коматево от школата на Румен Чандъров – ДИТ, след като бизнесменът беше се превърнал в един от благодетелите на Ботев.