Само в 7DniPlovdiv.bg

Представител на мажоритарния собственик на Ботев отсече: Липсва инвеститор за стадиона, „Колежа“ може да се построи само с кредит!

7 Dni Plovdiv05.09.20171min2090
Чистене стадион Ботев Пловдив06

Представителят на мажоритарния собственик на Ботев към момента Сдружение ПФК Ботев – Борис Гиздаков, разкри, че на този етап няма инвеститор, който да се наеме с дострояването на стадион „Христо Ботев“.

„Поради липсата на инвеститор  три години от замразяването на строежа, мажоритарният собственик сдружение ПФК Ботев Пловдив започва вече да търси възможности за построяване на стадиона чрез кредитиране. Сдружението  работи по този вариант, чрез който да може да се започне стадион “Христо Ботев”. Това е голямата болка на всички фенове на Ботев“, обяви в ефира на Нова телевизия Борис Гиздаков, който е член на УС на Сдружение ПФК Ботев и член на Борда на директорите на Ботев.

„От три години чакаме някакви реални решения, но нищо не се случва затова и снехме доверието си от управителния съвет на сдружението и оперативното ръководство на клуба”, каза Атанас Стафунски от Клуба на привържениците на Ботев Пловдив.

На 10 септември предстои да се проведе Общо събрание на Сдружение ПФК Ботев Пловдив, което държи 61% от акциите на клуба. След него е възможно да паднат доста въпросителни около бъдещето на канарчетата.